banner-elscatala-817x88px
Paco Peregrín exposa els últims treballs al Centre Andalús de la Fotografia

Exposicions

Paco Peregrín exposa els últims treballs al Centre Andalús de la Fotografia

bonart almeria - 04/06/18
BONART-180x180-CervellsBanerVictor04
El Centre Andalús de la Fotografia, carrer Pintor Díaz Molina 9 d'Almeria acull de l'1 de juny al 15 de juliol de 2018 l'exposició Artifici, de Paco Peregrín.

Amb el títol de la mosrta, Paco Peregrín - artista d'Almeria, format a Sevilla, Londres i Nova York i establert a Madrid- fa una declaració d'intencions sobre el seu treball, en el qual preval recrear la realitat i on predomina l'elaboració artística sobre la naturalitat. L'estil de Peregrín li ha acreditat com un dels talents de la fotografia espanyola més interessants, desdibuixant amb els seus impactants imatges els límits entre els camps de l'art, la publicitat i la moda. La seva signatura inequívoca revela una barreja perfecta de sensualitat i classicisme amb avantguarda. Les misterioses imatges s'interrelacionen del punt de vista de l'espectador tradicional d'obres d'art amb el públic més genèric dels mass-media.

L'exposició, que presenta al CAF, ocupa tot l'espai expositiu del Centre i ens permet veure propostes diferenciades. A la planta baixa podem veure la diversitat de l'artista amb exemples del seu treball més personal realitzat per al món editorial i publicitari. A la segona planta veurem la peça audiovisual "Efímera", premiada rellevants festivals internacionals de cinema com el Fashion Film Festival Chicago, London Fashion Film Festival, International Fashion Film Festival Brussels o el Global Short Film Awards Festival Cannes. Peces del projecte una obra fotogràfica inèdita composta per 10 caixes de llum on, a manera de cosmologia, es veuen plasmats de manera simbòlica diferents períodes i dimensions del cicle vital.

El Centre Andalús de la Fotografia, en col·laboració amb el Servei de Publicacions de la Universitat d'Almeria, publicarà un catàleg amb imatges de la mostra en mode revista-pòster, que el visitant podrà dur després de la visita al Centre, el que li permetrà gaudir a casa de l'exposició.

L'arribada de Paco Peregrín a la fotografia va ser casual. El seu desig original era dedicar-se professionalment a la pintura, però el seu propòsit va donar un gir a causa de la implicació en diverses activitats durant els seus anys de formació, el que finalment li va fer desembocar en el món de les publicacions Life & Style. El seu treball es desenvolupa principalment en el món de la moda i la publicitat, sent ambdós àmbits de caràcter creatiu, de manera que li permeten desenvolupar amb total llibertat els seus projectes i desplegar les seves habilitats artístiques, jugant un paper important en les revistes de tendències. L'acurada posada en escena de les seves fotografies reflecteix la seva experiència prèvia en altres camps artístics com són la pintura, el disseny, el teatre i altres disciplines centrades en el treball amb el cos des del performatiu.

Partint prèviament d'un concepte, Paco Peregrín controla amb meticulós rigor tots els detalls de la producció de les obres. Tant les complexes escenografies com les figures amb fons uniformes amaguen la influència del barroc i de la seva iconografia. El seu personal estil, tan icònic i plàstic, es caracteritza per la cuidada posada en escena, l'estimulant ocupació del color i l'excés, així com per l'ús recurrent que fa de determinats símbols. En ocasions els protagonistes de les seves imatges amb prou feines es reconeixen, quedant coberts i ocults a la realitat, de manera que la seva identitat queda també camuflada sota màscares artificioses. Crea així una ambigüitat entre la imatge que percebem i la que encobreix, aconseguint desvirtuar al seu capritx els trets i formes dels inquietants personatges, que fugen dels cànons estètics establerts per la societat contemporània, basats en la joventut i l'efímera bellesa. L'obra de Paco Peregrín està influenciada per múltiples aspectes com la pintura, el cinema, el teatre o la música, de manera que les seves fotos de vegades es tenyeixen d'un caràcter exòtic o retro-futurista. Les seves obres es distingeixen també per la presència de cridaners jocs de contrastos, ja sigui entre textures, formes, volums o taques de color.

A la imatge, acte d'inauguració.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells