BannerFCC_Bonart
Victòria Rabal presenta els seus últims treballs en paper i vidre

Exposicions

Victòria Rabal presenta els seus últims treballs en paper i vidre

bonart sant pere de riudebitlles - 04/06/18
Banner_180x180La-Galeria-201602-recurs
Victòria Rabal presenta a partir del 8 de juny de 2018, a les 8 del vespre, i fins al 8 de juliol  l’exposició Capturar a HD Riudebitlles, al molí de cal Ròmul i al molí de cal Xerta, a Sant Pere de Riudebitlles.

La mostra presenta el darrer treball de Victòria Rabal, en què la matèria té un paper rellevant: paper i vidre, així com els elements: aigua, foc i aire. La matèria és real, palpita i reacciona segons les seves pròpies lleis. El paper és l’obra en si mateixa. Les esquerdes que dibuixa i conforma el propi material són la resposta al plec i la tensió que les mans de l’artista han insinuat. Esquerdes com a presència física i esquerdes com a metàfora.

El vidre és l’altre material d’aquest treball. A la mostra s’exposen peces de vidre bufat. Són vidres atrapats i/o sostinguts per malla d’acer. Una exploració en un món totalment contraposat al paper i l’aigua: el vidre i el foc. L’aire és l’element que els uneix, l’aire és determinant a l’hora de donar forma al vidre, també determinant en l’assecatge del paper.

Victòria Rabal (Barcelona, 1958) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. És diplomada en Gravat per la Universitat de Barcelona, ha fet estudis de gravat a la Universitat d’Urbino (Itàlia), i ha estat guardonada amb el diploma de mestre artesà, de la Generalitat de Catalunya. Actualment és presidenta de l’A FAD.

Des de 1982 treballa i és directora del Museu Molí Paperer de Capellades, dirigeix els tallers d’Art-Paper del Museu i ha impartit nombrosos tallers i conferències sobre el paper: Fundació Pilar i Joan Miró, Palma de Mallorca; Curso Internacional de Pintura de Jerez de la Frontera; Aoya Washikobo, Japó; Universitat de Brasília, Brasil; San Rafael, Equador; Universitat de LSU, EUA, entre d’altres.

Realitza col·laboracions per a diferents artistes: Amparo Sard, Miquel Barceló, Elena del Rivero, Perejaume, i ha creat elements escenogràfics per a les obres: L’Adéu de Lucrècia Borgia (2002) i Lisístrata (2003) de Carles Santos; Stabat (2005) de Xavier Maristany; Mariaelena Roqué desvesteix Carles Santos (2006), vestit de libèl·lula, Museu Tèxtil i d’Indumentària, Barcelona; Don Juan el rey de las tinieblas, (2008) màscares i elements de vestuari, Teatro Español, Madrid. També ha fet treballs en paper per al Taller del Bulli de Ferran Adrià i recentment també per a la xef Carme Ruscalleda.

A la imatge, obra de Victòria Rabal (detall).

Et poden
Interessar
...