FCC-Segell-banner4
Ximo Puig i Isidro Fainé visiten les obres de CaixaForum València

Notícies

Ximo Puig i Isidro Fainé visiten les obres de CaixaForum València

bonart valència - 23/10/20
BONART_180x180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, han visitat les obres de CaixaForum València, la inauguració està prevista per a l'any 2022.

Els treballs del nou centre cultural, que s'ubicarà a l'interior de l'edifici Àgora de la Ciutat dels Arts i les ciències, avancen segons el calendari previst, i fins al moment han finalitzat les fases d'enderroc i fonamentació, i s'ha iniciat la fase d'aixecament d'estructures. En aquest sentit, han començat a construir-se pilars a la zona que albergarà les sales d'exposicions, així com una estructura metàl·lica arquejada que servirà de base per acollir les oficines i la coberta de la botiga del futur centre cultural.

Avui dia, ja s'ha dut a terme la contractació de tota l'obra pendent, excepte la part audiovisual. En fase de licitació es troba el revestiment d'una futura sala polivalent que els visitants podran veure pràcticament suspesa en l'aire, i que l'arquitecte del projecte, Enric Ruiz-Geli, anomena núvol.

Les obres a l'interior de l'edifici Àgora es van iniciar al mes de març, i, després d'una aturada obligada de quatre setmanes durant les quals no es va permetre fer treballs no essencials a causa de la crisi sanitària, han pogut reprendre.

La inversió de la Fundació "la Caixa" per fer realitat aquest esperat projecte serà de 19,4 milions d'euros, als quals se suma un pressupost anual d'uns 5 milions d'euros per al manteniment, la programació i el funcionament de centre.

El projecte, presentat per l'arquitecte Enric Ruiz-Geli i el seu estudi Cloud 9, va ser l'escollit per construir un nou CaixaForum a l'interior de l'edifici Àgora, obra de Santiago Calatrava. El disseny de centre respecta, potència i conviu amb l'Àgora, mantenint el seu concepte original com a espai de reflexió i gran superfície cultural oberta, pública i de gran activitat.

El nou CaixaForum tindrà dues sales d'exposicions, un auditori amb capacitat per a unes 300 persones, llibreria, restaurant i un espai familiar i educatiu, amb un total de 6.500 metres quadrats útils.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88