benedormiens_Àlvar_suñol_2

Exposicions

'Corominas, 50 anys d'art' a la Casa de Cultura i a la Casa Masó

bonart Girona - 23/10/20
\'Corominas, 50 anys d\'art\' a la Casa de Cultura i a la Casa Masó
AAFF-Banner-Bonart-180x178px-A-land-is-a-landEmociona't_Banner_180x178_3
La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó presenten una exposició antològica que acull la trajectòria artística de l'artista Quim Coromina.
La mostra comissariada per Sebastià Goday presenta més de 150 obres de l'artista amb peces que van des dels inicis als anys 70 fins a l'actualitat.
L'exposició es va inaugurar el 22 d'octubre i es podrà veure fins al 5 de desembre a les sales d'exposicions de la planta baixa i la segona planta de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, a la Fundació Fita i a la Casa Masó.

Quim Corominas (Sarrià de Ter, 1951), de formació autodidacta, ha combinat durant anys la creació visual i la docència artística a Girona. La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó presenten una exposició múltiple de 150 peces, amb obra de gran format a les sales d'exposicions de la planta baixa de la Casa de Cultura i de pintura a la segona planta. Així mateix, s'exposarà obra essencialment treballada en paper, escultures de paper i llibres d'artista a la sala de la Fundació Fita, i una selecció d'obres relacionades amb Girona en un espai tan singular com la Casa Masó, que emprèn amb Corominas una nova iniciativa sota la denominació «Diàlegs contemporanis amb la Casa Masó».

Amb aquestes exposicions es vol traçar l'evolució de l'artista fent un recorregut per més de mig segle de dedicació a l'art: des dels inicis, en la Girona dels darrers anys del franquisme, fins a la inflexió que signifiquen els anys de residència a Londres a la segona meitat dels setanta, o també les estades artístiques posteriors a Berlín, Amsterdam, o el retorn a Girona. Cinquanta anys de creació d'un expressionista abstracte; d'un pintor nuclear, seriosament juganer, amb una ment intuïtiva; d'un experimentador incansable, que avança de forma ràpida tot cremant etapes des de la figuració fins a l'art més conceptual. Corominas practica grans pinzellades gestuals, el degoteig, el collage, el decollage amb teles, papers, restes de materials diversos... Retalla, pinta, manipula i fragmenta les seves pròpies creacions.

Sebastià Goday, que és el comissari de l'exposició, en estreta col·laboració amb el mateix artista, ha seleccionat un conjunt de peces que permeten dibuixar clarament la magnitud de l'obra de Corominas, la diversitat dels seus registres i preocupacions estètiques en les diverses etapes de la seva trajectòria, i els canvis de llenguatge que inevitablement s'han de produir en una carrera tan dilatada com la seva, de manera que aconseguim veure l'obra i l'artista amb prou perspectiva, en tota la seva complexitat i sense amputacions.
La mostra es presenta cronològicament i es divideix en cinc àmbits a la planta baixa agrupats en: Anys 70, Girona-Londres, intuïcions, preludis i certeses; Anys 80, Berlín, l'expressionisme abstracte; Anys 90, Girona-Seta, paisatges i dibuixos de la vida; Anys 2000, nous reptes: pedagogia i projectes creatius. A l'espai de la Fundació Fita de la segona planta hi haurà dos àmbits més: Ara, Girona, més colors i noves abstraccions i Desembolicant bales de papers. La Casa Masó acull una petita selecció d'obres relacionades amb la ciutat que es poden veure durant la visita guiada a la casa, dialogant amb l'entorn arquitectònic dissenyat per l'arquitecte Rafel Masó.

La gran majoria de peces són de la col·lecció de l'artista però s'ha fet un esforç important per reunir obres de prestadors particulars i entitats públiques com és el Museu d'Art de Girona, la Fundació "la Caixa" de Barcelona que va premiar l'artista a la Biennal d'Art del 1982, o el Fons Nacional d'Art de la Generalitat de Catalunya, així com també dels prestadors estrangers de Seta (França) entre ells el Musée Paul Valéry. S'han aconseguit reunir obres que el propi artista feia molts anys que no veia.

Amb motiu d'aquesta antològica i de la revisió de cinquanta anys de trajectòria artística de Quim Corominas, s'ha editat un catàleg, que s'incorpora a la ja notable col·lecció «Mestres Artistes», impulsada per la Fundació Fita. L'edició inclou articles d'Eva Vázquez («L'art de meravellar-se»), M. Lluïsa Faxedas («Corominas, de joc en joc»), Jordi Falgàs («La pintura d'en Quim, o l'abstracció com a anhel de llibertat, encara») i el comissari de l'exposició, Sebastià Goday («L'atzar en l'atzar de la mirada»), així com una biografia actualitzada de l'artista i la catalogació de la mostra.

L'exposició es pot veure a diferents espais de la Casa de Cultura (planta baixa, segona planta i Fundació Fita) del 23 d'octubre al 5 de desembre.
Paral·lelament a la mostra, durant els dies de l'exposició s'han programat algunes activitats per a les quals cal inscripció obligatòria, a través de la pàgina web www.casadecultura.cat:
Dimecres 4 de novembre, a les 17.30 h: Taller amb l'artista... Quim Corominas. Creem una escultura de paper. Farem una visita a l'exposició «Corominas, 50 anys d'art» i ens fixarem en les escultures per després crear la nostra! Un superheroi? Un animal imaginari? Amb cartró, cartolines, paper de seda, ceres, retoladors... i seguint la tècnica del collage, crearem un personatge inventat. Recomanat de 7 a 12 anys.

Dissabte 28 de novembre, a les 12 h: Visita guiada amb l'artista Quim Corominas i Sebastià Goday, comissari de la mostra.
Dijous 1 de desembre, a les 17.30 h: Taller amb l'artista... Quim Corominas. Creem un llibre d'artista. Farem una visita a l'exposició «Corominas, 50 anys d'art» per conèixer l'obra de l'artista i a partir d'aquí crearem el nostre propi llibre d'artista. Seguirem la tècnica del collage, utilitzarem cartró per fer les tapes del llibre i cada participant podrà escollir-ne un format: leporello (acordió), desplegable, pàgines dobles... Recomanat de 7 a 12 anys.

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene