BONART-817x68px-Màscara
el fotògraf Jean Marie del Moral i l\'escriptor Biel Mesquida conversen a Foto Colectania

Notícies

el fotògraf Jean Marie del Moral i l'escriptor Biel Mesquida conversen a Foto Colectania

bonart barcelona - 17/02/19
La-Galeria-201602-recursNial nou-180x178
La Fundació Foto Colectania, passeig Picasso 14 de Barcelona, presenta una conversa entre el fotògraf Jean Marie del Moral i l'escriptor Biel Mesquida el 20 de febrer de 2019 a les 19.ooh.

La fotografia és “un tret mental, una proposta visual" diu Jean Marie del Moral, que parlarà de les seves experiències com a fotògraf professional en diversos mitjans internacionals així com les anècdotes del seu ambiciós projecte de retratar a artistes en els seus tallers durant els seus processos creatius. Com ara, Roy Lichtenstein, Robert Motherwell, Julian Schnabel, Antoni Tàpies o Antonio Saura, i molts altres. A més, Jean Marie del Moral ha dirigit documentals Les ateliers de Barceló (1991) i Picasso y la tauromaquia (1993). Biel Mesquida conduirà la conversa per tal que sigui fresca i espontània.

Jean Marie del Moral va néixer a França, fill d’exiliats espanyols. Va començar la seva carrera com a fotògraf en la França dels anys setanta, treballant com a fotoperiodista pel diari comunista L’Humanité. La trobada amb Joan Miró li va fer canviar el rumb de la seva carrera. Va establir relacions amb molts artistes  fins el punt que avui el seu arxiu fotogràfic és una mostra de l’esdevenir de la pintura de l’últim quart del segle XX fins l’actualitat.

Biel Mesquida es va donar a conèixer el 1973 al guanyar el Premi Prudenci Bertrana amb L'adolescent de sal. Mesquida va ser un dels primers escriptors que es van atrevir amb la temàtica gai a l'Espanya de la transició. En la dècada de 1980 va col·laborar amb Alberto Cardín en alguns projectes. Així, va escriure el 1974 El bell país on els homes desitgen els homes, que no va poder publicar fins a 1985, però que va donar a conèixer en lectures que realitzava ell mateix. El llibre tracta l'amor homosexual com quelcom revolucionari, transgressor, que trenca l'ordre establert i que realitza l'individu. És una poesia radical, que forma la primera col·lecció explícitament gai publicada a Catalunya. L'any 2005 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Al final de l’activitat, Del Moral signarà exemplars d’algunes de les seves publicacions i es podrà degustar una cervesa gentilesa de Fundació Damm, col·laborador principal de les activitats de la Fundació Foto Colectania.

A la imatge, fotografia de Jean Marie del Moral.

Et poden
Interessar
...