banner-elscatala-817x88px
L\'artista Mariana Fano pinta el Sant Sudari del viacrucis de l\'església de Santa Olaya

Notícies

L'artista Mariana Fano pinta el Sant Sudari del viacrucis de l'església de Santa Olaya

bonart gijón - 12/03/19
Gif_Viladot_180x180_2Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
L'artista Mariana Fano pinta el Sant Sudari del viacrucis de l'església de Santa Olaya de Gijón, que s'exhibirà per primera vegada el 17 de març i, es podrà veure subjecte per dos grans mans de fibra, creació de arte74.es

La Parròquia de Santa Olaya, situada al costat del Club Nàutic i les antigues drassanes de Gijón ja té Via Crucis i la seva inauguració serà el proper diumenge dia 17, coincidint amb la Missa de les 12 del migdia.

Cadascuna de les estacions del Via Crucis de la parròquia de Gijón són obra del taller de creació Arte74.es i en la majoria dels casos estan elaborades en acer i ferro, tot i que també s'han emprat altres materials. A més, totes les estacions estan acompanyades per un poema de l'escriptor madrileny Luis Miguel Zarco.

La VI estació del Via Crucis representa al Sant Sudari amb el qual van rentar Jesús. Diu la Bíblia que quan Jesús estava a la creu una dona, Verónica de nom, es va obrir pas entre la multitud, portant un llenç blanc plegat, amb el qual va netejar piadosament el rostre de Jesús, convertint-se en el Sant Sudari per quedar gravat el seu rostre en tres parts de la tela.

L'artista d'Oviedo Mariana Fano ha estat l'encarregada de pintar el Sant Sudari de la VI estació. La pintora ha plasmat el rostre de Crist en oli negre sobre tela de lli tractada; d'1 quilo de pes i unes mesures de 60x100 cm.

El Sant Sudari pintat per Mariana Fano està subjecte i penja d'unes mans realitzades amb fibra al taller de creació Arte74.es. Al costat de l'obra es pot llegir el poema de Luis Miguel Zarco que resa:


"Dues mans de dona ser suficients per/ eixugar el dolor d'un rostre./ Dues mans i un cor afligit i/ agraït que van rebre a canvi/ una serena mirada al cel i la petjada/ del perdó ".

A la image, Mariana Fano, "Sant Sudari".

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022