818x68-Bonart-IA

Notícies

La col·lecció de l'historiador i mecenes Roberto Polo s'exposa a partir d'ara a l'antic Convent de Santa Fe

La col·lecció de l\'historiador i mecenes Roberto Polo s\'exposa a partir d\'ara a l\'antic Convent de Santa Fe
bonart toledo - 12/03/19
El col·leccionista Roberto Polo introdueix a Toledo en el circuit dels grans museus internacionals. El mecenes nord-americà narra la Història de l'Art Modern i Contemporani a través de 471 obres cedides a la Junta de Castella-la Manxa. L'antic Convent de Santa Fe, a Toledo, obre les seves portes al públic a partir del proper 27 de març de 2019, per mostrar una de les més rigoroses i preuades col·leccions d'Art Modern i Contemporani d'Europa en diàleg amb els Estats Units . El gran expert, historiador i mecenes de l'Art Roberto Polo.

S'inicia així la cessió progressiva del seu patrimoni privat a la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, amb el propòsit que el seu valuós llegat constitueixi un dels millors museus de l'Art comprès entre mitjans del XIX i la creació d'aquest segle XXI. Neix la Col·lecció Roberto Polo. Centre d'Art Modern i Contemporani de Castella-la Manxa, amb l'aval de Sotheby s Preferred Museum.


És un recorregut històric per l'Art Modern i Contemporani que posa especial èmfasi en les avantguardes flamenques i de l'Europa central, oriental i septentrional, i la seva influència en la resta d'Occident. Partint d'Eugène Delacroix, Honoré Daumier i Edgar Degas, els fons permanents reuneixen a 163 artistes revolucionaris de la seva època, entre els quals cal destacar a pioners com Servranchx, Flouquet, Joostens o Eemans; Marx Ernst, Schlemmer o Moholy-Nagy, i així fins a arribar als contemporanis Vanriet, De Keyzer o Mannaers (autor aquest últim a qui es dedica la primera exposició temporal).

L'Art Flamenc del Renaixement va nodrir la nostra principal pinacoteca a través de les Col·leccions Reals presents al Museu del Prado i va ser origen de la riquesa artística d'Espanya entre els segles XVI i XVIII: només avui troba aquí la seva continuïtat moderna i contemporània.

Són 471 obres, part sensible d'un total superior a les 7.000 que componen la col·lecció personal de l'mecenes nord-americà, cedides al Govern castellanomanxec per un període renovable de 15 anys. Més de 300 seran exposades en aquesta primera seu del museu, que en un futur pròxim projecta obrir un segon emplaçament a l'edifici de l'Arxiu Històric Provincial de Cuenca, tota vegada que els seus espais hagin estat remodelats per a l'ús expositiu.

Historiador de l'Art i artista plàstic ell mateix, Roberto Pol (l'Havana, 1951) és una de les personalitats de major prestigi en el panorama artístic internacional. Comandant de l'Ordre de les Arts i les Lletres de la República Francesa, la seva passió per l'art i la seva pulsió col·leccionista han corregut sempre paral·leles a un profund desig d'investigar i difondre el coneixement. D'aquí l'apel·latiu pel qual és reconegut en el món artístic, The Eye (l'ull), que va donar títol al llibre Roberto Pol: The Eye (Frances Lincoln Limited, Londres): l'ull mestre que combina raó i sentiment , que es distingeix per la seva educació i el seu gust. El seu internacional Centre d'Art, que enllaçarà a Toledo i Conca amb el Passeig de l'Art de Madrid, no és un museu franquícia, sinó el legítim hereu d'aquest "ull", descobridor i erudit.

La cessió progressiva dels fons de la seva col·lecció és per a Roberto Pol "el colofó ​​d'un somni meravellós", i és la seva voluntat que romangui per sempre en aquesta terra.

A la imatge, obra de Flouquet.
MG_Bonart-180x180pxEude, generic

Et poden
Interessar
...