banner-elscatala-817x88px
Graffitea arriba a la quarta edició

Notícies

Graffitea arriba a la quarta edició

bonart valència - 12/03/19
Eude, genericbanner-elscatala-180x180px
Al llarg de tres edicions, més de 50 d'artistes d'art urbà, nacionals i internacionals, han intervingut parets i murs en nombrosos espais de la localitat. Graffitea Xest arriba així a la seva quarta edició com un festival consolidat i reconegut, a nivell local i dins i fora d'Espanya.

Des de l'1 d'abril i fins al dia 7 seran sis els artistes participants que executaran les seves obres a Xest, al costat dels artistes de Wall Arttitude qui, com cada any, faran murals temàtics en diferents punts de la localitat. Com en cada edició, l'organització realitzarà una ruta que passarà per totes intervencions, en la qual un especialista de Wall Arttitude explicarà cada peça. Serà el diumenge 7 d'abril al matí.

Tal com van explicar des de l'organització, a càrrec de la regidoria de Cultura i del col·lectiu Wall Arttitude, la filosofia del festival va "més enllà de realitzar una sèrie d'intervencions murals". El seu objectiu, afirmen, és "fer unes jornades de cultura i art urbà completes".

"En totes les edicions hem comptat amb intervencions murals, però també s'han programat conferències sobre art, tallers de stencil i graffiti i una ruta amb explicacions per part d'un expert i dels i les artistes de les peces realitzades, de manera que el públic pot establir un diàleg directe amb els i les artistes i conèixer al detall els treballs realitzats ", declara la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. "A més, Graffitea proposa als veïns i veïnes poder veure de prop el procés creatiu que duen a terme artistes de diferents parts del món, amb diferents tècniques i mètodes de treball. El festival ha gaudit d'una gran acollida al llarg d'aquests anys; de fet, en la primera edició dels murs intervinguts eren parets municipals, però amb el temps augmenten les cessions de murs privats dels veïns i veïnes de Xest ".

Com a novetat en aquesta edició, durant el mes de febrer els artistes del col·lectiu Wall Arttitude dirigiran unes xerrades que es faran a les escoles de la localitat amb la finalitat que l'alumnat participi en el "I Concurs de Dibuix de Graffitea".

El lliurament de premis es farà a les 19 hores a la sala d'actes de la Caixa Rural de Xest i, tot seguit, s'inaugurarà l'exposició a la sala de plens de l'Ajuntament.

A la imatge, mural de Graffitea 2018.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]