BannerFCC_Bonart
Luis Feito ha mort a l\'edat de 91 anys pel covid-19

Notícies

Luis Feito ha mort a l'edat de 91 anys pel covid-19

bonart madrid - 07/02/21
Composición, 1963. Pintura, oli sobre llenç.
Banner_180x180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
El reconegut pintor Luis Feito de noranta-un anys, ha mort aquesta matinada a causa d'una pneumònia del Covid-19.

Feito, que va néixer el 31 d'octubre a Madrid, des de ben petit sempre va sentir afició pel dibuix i sobretot li agradaven les aquarel·les. El 1949 va ingressar a l'Acadèmia de Belles Arts.
El 1950 va aconseguir ingressar a l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Fernando i la seva primera exposició la va dur a terme a la Galeria Buchholz, considerat el centre artístic més modern del Madrid dels anys 50. També va treballar de professor durant un temps i el 1955 es va traslladar a París, on va començar a contactar amb altres artistes de avantguarda, va realitzar exposicions, etc.. Sense deixar els seus contactes de Madrid. L'any 1957 va fundar el grup El Paso, amb altres artistes com Rafael Canogar, Manolo Millares o Antonio Saura, entre altres.

Va participar en les Biennals de Sao Paula i la de Venècia, que això li va suposar un enorme exit, ja que tot seguit als anys seixanta va exposar la seva obra en el Moma i en el Museu Guggenheim de Nova York, entre altres.

El 1981 es va traslladar a Mont-real i després a Nova York fins a la dècada dels noranta. El 1985 va ser nomenat Oficial de l'Ordre de les Arts i les lletres de França.
L'obra de Feito està exposada en els millors museus nacionals i internacionals i ha rebut premis molt importants com la medalla d'or al Mèrit de les Belles Arts i la seva incorporació a l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Fernando de Madrid, com també el 2018 va ser reconegut amb el premi Nacional d'art Gràfic.Luis Feito. Fotografia Agència EFE

 

Et poden
Interessar
...