FCC-Segell-banner4
El programa de ràdio \

Notícies

El programa de ràdio "Blanc sobre Blanc" avança els continguts del nou número de la revista bonart

Maria Planagumà - 09/02/21
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Baner_Viladot_Bonart_360x356
"Blanc sobre blanc", el programa de ràdio de Girona FM que cada dimarts de 3 a 4 de la tarda dóna ressò a les arts plàstiques i visuals, produït per Bonart Cultural i dirigit per la periodista Rosa Gil i el crític d'art Ricard Planas, amb el suport de l'artista Manel Bayo i la comunicadora Maria Planagumà, ens presenta aquesta setmana els continguts del número 193 de la revista Bonart en paper, que sortirà a la venda a partir d'aquest dijous a les llibreries, punts de venda especialitzats i en línia.
Així mateix, l'entrevista de la setmana està dedica a l'historiador de l'art Enric Tubert que parla sobre l'exhibició "Immersió, homenatge a Narcís Monturiol" en el Museu de l'Empordà de Figueres. A més, Marc Riera, president del Col·legi d'Arquitectes de les comarques de Girona, ens informa sobre el cicle titulat "Cinc cèntims de creació local: Arquitectes i ciutat". I el programa conclou amb tres propostes d'agenda.

----------------

El proper número de la revista bonart, que arriba ja a la xifra de 193, ens ofereix com a tema central un reportatge sobre els cinquanta anys de les pintures que el duet format per Eduard Arranz-Bravo i Rafael Bartolozzi van crear l'any 1971 a la fàbrica Tipel de Parets del Vallès. L'obra, que va ser restaurada el 2019, esdevé una icona que ha seduït la mirada de propis i estranys durant dècades al costat de l'autopista AP-7. Així mateix, la publicació recull la mort de l'artista Domènec Fita, una entrevista de Lídia Penelo amb el polifacètic creador Antoni Llena que proclama "La profunditat és a la pell" o un reportatge amb la nova directora de la Fundació Palau, Anna Malauquer, de Mercè Alsina. Entre els articles d'opinió destaquen les aportacions de Daniel Giralt-Miracle, Vicenç Altaió, Xavier Barral, Montse Badia o Luis Antonio de Villena o firmes emergents com les d'Aina Mercader, Núria F. Rius, Gisella Chillida, Albert Mercadé o Natàlia Lloreta.
Entre les exposicions destaquen les del nou centre de la Fundació Mapfre KBr, una dedicada a Claudia Andujar i els daguerreotips del CRDI de Girona, "Una invitació a l'oci" de Caixafòrum Barcelona, "Mart" al CCCB, Vicenç Viaplana a la Fundació Vila Casas, Fina Miralles al MACBA, Jordi Ortiz al MAMT o Bernardí Roig a la galeria Miguel Marcos.

Així mateix, a l'entrevista de la setmana hem dialogat amb l'historiador Enric Tubert, cocurador amb Pilar Farrés de l'exposició "Immersió", un homenatge a Narcís Monturiol (Figueres, 1819), l'inventor del primer i segon submarí del món. La mostra s'inclou dins l'11a edició d'Empordaneses i es pot veure al Museu de l'Empordà de Figueres fins al 14 de febrer.
Els artistes participants, consagrats i emergents, que han fet un exercici d'immersió dins l'univers de Narcís Monturiol són: Alfonso Alzamora, Ester Baulida, Laia Bedós, Gustau Carbó Berthold, Joan Cardosa, Narcís Costa, Quim Domene, Miquel Duran, Xavier Escribà, Pilar Farrés, Antoni Federico, Jordi Gispert, Mònika Grygier, Nobuko Kihira, Claude Lambert, Daniel Lleixà, Assumpció Mateu, Joan Mateu, Maria Mercader, Josep Ministral, Fiona Morrison, Maria Pasqualotta, Xavier Casellas, Patxé, Mercè Riba, Josep Riera i Aragó, Francesc Ruiz Abad, Sebi Subirós i Núria Surribas.

Per altra banda, coneixem el curs "Cinc cèntims de creació local: Arquitectes i ciutat" a cura de Marc Riera, arquitecte i president del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Cicle on es duran a terme una sèrie de conferències per donar a conèixer artistes i personalitats vinculades a la comarca del Pla de l'Estany.

Conclou "Blanc sobre Blanc" d'aquesta setmana l'agenda on coneixem l'exposició "Territori" de Samuel Aranda, la presentació dels "Premis Baldiri i Reixac" de la Fundació Carulla i la mostra "Trilogia de la realitat oculta" d'Isaki Lacuesta.

Et poden
Interessar
...

817x68