Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Jordi Amagat i les "Línies paral·leles", a la sala Dalmau

Jordi Amagat i les \
Alexandra Planas - 09/02/21
L'artista Jordi Amagat presenta la seva nova exposició temporal titulada "Línies Paral·leles" a la Sala Dalmau de Barcelona.  La inauguració tindrà lloc avui dia 9 de febrer.
El títol d'aquesta mostra fa referència a la presència dels seus treballs més recents amb algunes obres anteriors i, per altra banda, a la constant aparició de línies en les seves darreres pintures.
Amagat estilísticament és, com ell comenta, "una barreja de tot, de molts tipus d'art del segle XX", des de l'ordre del cubisme al misteri de la pintura metafísica passant per l'art-decó o el surrealisme.
En la seva obra, Amagat s'inclina més evocar el murmuri de les veus a un lloc transitat que mostrar el lloc, en sí amb la gent, d'aquí que les seves composicions puguin resultar enigmàtiques en un primer moment, cal enfrontar-se al seu treball amb atenció, ja que el relat, si hi és, acostuma a restar amagat.
Com és habitual en la seva obra el rostre continua apareixent sovint en les seves composicions, ja sigui en el centre o amagat en algun lloc de la pintura. Malgrat que és un tema repetit en la història de l'art, Amagat aspira a aportar una cosa nova ja que, si no hi ha dos éssers humans iguals, tampoc hi ha dos rostres, i això suposa un tema inacabable ja que, a més, la cara és on s'expressen més coses independentment del retratat, fins i tot de si aquest existeix o no. En aquesta ocasió es podrà veure una selecció de diverses escultures que no deixen de ser una continuació lògica de la seva pintura. Una vessant que ha aprofundit gràcies a l'estreta amistat que manté amb l'artista Pep Admetlla. En les seves composicions, Amagat sol presentar figures i formes d'una gran potència volumètrica que semblen reclamar la tercera dimensió, i en aquesta mostra presentarem ceràmiques i escultures que confirmen aquestes sensacions.
El total d'obres presentades en format pintura i escultura en aquesta exposició són 25, realitzades amb la tècnica de l'acrílic sobre tela i paper, mixta sobre paper i cartró, i escultura.
Del 10 de febrer al 26 de març
Galeria d'art - Sala Dalmau C/ Consell de Cent 349, 08007 Barcelona T. +34 93 215 45 92 | saladalmau@saladalmau.com
banner_aire_bonart_horitzontalBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px