FCC-Segell-banner4
Christie\'s subhasta una destacada selecció de mobles, pintures i porcellana

Mercat de l'art

Christie's subhasta una destacada selecció de mobles, pintures i porcellana

bonart nova york - 01/04/19
Nial nou-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Christie's subhastarà The Desmarais Collection: un pied-à-terre a Nova York, que inclou una destacada selecció de mobles, pintures i porcellana que es farà servir en una venda dedicada el 30 d'abril a Nova York durant la sèrie Classic Week. de vendes. La col·lecció procedeix del New York pied-à-terre de la distingida parella canadiana Paul i Jacqueline Desmarais, que va ser decorada pel reconegut dissenyador d'interiors Juan Pablo Molyneux. Compost per més de 150 lots, la col·lecció compta amb un sumptuós i sofisticat moble de mobles francesos del segle XVIII i XIX per part de molts dels millors fabricants com Riesener i Weisweiler, porcellana de Sèvres, plata i pintures que inclouen obres dels artistes Francois Boucher i Élisabeth Vigée Le Brun. A més, compta amb una selecció de mobles i accessoris entapissats de luxe, especialment ordenats per J.P. Molyneux Studio, amb teles de luxe fabricants com Prelle i Antico Setificio.

Paul Desmarais Sr. (1927-2013) va ser el primer conseller delegat de Power Corporation del Canadà i Jacqueline (1928-2018) va ser un filantrop reconegut com un dels patrons més importants de l'escena artística de Quebec. Jacqueline va formar part de la junta directiva de l'Orchestre symphonique de Montréal i, en honor a les seves contribucions filantròpiques, va ser nomenada oficial de l'Ordre del Canadà, l'Orde Nacional del Quebec i la Legió d'Honor de França.

Will Strafford, especialista sènior internacional, mobles europeus i arts decoratives, comenta: "Christie's està orgullosa d'oferir aquesta magnífica col·lecció de mobles, pintures i porcellana de Sèvres en nom de la família Desmarais, una de les famílies més importants del Canadà. la comprensió en el món empresarial pel que fa a la seva generosa filantropia. La col·lecció va equipar el seu pied-à-terre de Nova York a l'hotel Pierre i va ser el resultat de la seva llarga i fructífera col·laboració amb el reconegut interiorista Juan Pablo Molyneux. "

Juan Pablo Molyneux, afegeix: "Va ser un gran plaer treballar amb Monsieur i Madame Desmarais a la seva casa de Nova York. Jacqueline Desmarais va reflectir una personalitat molt forta al seu gust i va tenir un enfocament molt sofisticat a l'hora de seleccionar estils, colors i objectes d'art. Hem treballat junts per produir l’entorn adequat per a aquesta excepcional col·lecció de mobles de la temporada dels segles XVIII i XIX. "

Entre la col·lecció destaca el remix Riesener és una obra espectacular: una obra mestra de Lluís XVI a l'ormolu i una exuberant marqueteria naturalista que Jean-Henri Riesener va fer per a l'hotel du Garde-Meuble (l'administració encarregada de subministrar residències reials) l'any 1774, l'any va ser nomenat ebenista per al rei. Altres aspectes destacats són un elegant gerro de principis del segle XIX dels tallers imperials de tall de pedra de Rússia i un dels serveis més complets de porcellana de Sèvres, del segle XVIII, encara en mans privades, decorat amb imatges de la història natural dels ocells del Comte de Buffon. Les pintures del segle XVIII inclouen un bonic retrat d'una jove de Élisabeth Vigée Le Brun i Vénus et les amours de François Boucher, primer pintor del rei sota Louis XV.

A la imatge, The Desmarais Collection.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura