Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Jesús Chacón, retrats fotogràfics de l'escena cultural, artística i esportiva, al Museu del Gravat

Jesús Chacón, retrats fotogràfics de l\'escena cultural, artística i esportiva, al Museu del Gravat
bonart marbella - 01/04/19
 
El Museu del Gravat de Marbella presenta de l'11 al 27 de març la mostra del fotògraf Jesús Chacón Mirades d'una ciutat, retrats fotogràfics d'alguns dels més importants noms de l'escena cultural , artística i esportiva de Marbella.
En aquest projecte, fruit de tres anys de treball, el fotògraf reflexiona a través del retrat sobre el concepte de ciutat des d'una perspectiva eminentment humana. Així, posa en relleu als que la componen com a principal valor del territori, en aquest cas, el de la ciutat de Marbella. Entre ells, es troben artistes, intèrprets i esportistes de prestigi nacional i internacional com el dissenyador David Delfín, l'actriu Mariola Fuentes, el cuiner Dani García o el jugador de bàsquet Carlos Cabezas.
No obstant això, no falten en la nòmina dels creadors que, fora dels focus, treballen a nivell regional i impulsen -de vegades des de la invisibilitat- la marca Marbella. No obstant això, el seu és un discurs silenciós que supera el local i que confia en el que l'escolta amb atenció. Perquè tots ells tenen alguna cosa per explicar. Homes i dones amb històries individuals conformen una història única forjada en un rigorós blanc i negre, proper al pictòric.
Jesús Chacón atura el temps però permet que la imatge no conclogui aquí: les mirades transcendeixen el marc, el desborden, i continuen pronunciant. Mirades d'una ciutat proposa d'aquest manera un diàleg entre els que miren i són vistos, un joc que comença en l'estudi fotogràfic-fic en el qual s'han capturat les imatges, quan retratat i retratista s'enfronten a si mateixos i l'un a l' un altre, i que culmina més enllà de la sala d'exposicions.
D'alguna manera, totes les fotografies reflecteixen el compromís dels que dediquen la seva vida a les arts malgrat els riscos. Aquesta exposició, que reuneix 100 retrats fotogràfics de petit i gran format d'un total de 73 fotografiats, reconeix la contribució de tots ells al patrimoni cultural, artístic i esportiu de Marbella i crida l'atenció sobre la seva aportació a la construcció de la identitat de la ciutat.
A la imatge, Jesús Chacón, "Marina Perezagua" (detall).
Baner-generic-180x180_Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90