817x68-cat

Exposicions

"Les llums del color" de Quim Corominas al Castell de Benedormiens

\
bonart castell d'aro - 06/04/19
Exposició de Quim Corominas a les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, del 6 d’abril al 5 de maig d’enguany sota el títol Les llums del color, formada per pintures, sèries de dibuixos i escultures de paper. La mostra és la primera de l’any al castell i forma part del cicle anual d’exposicions al municipi, que s’estén també al Parc dels Estanys i a la Masia Bas de Platja d’Aro. La inauguració s'ha celebrar avui dissabte, dia 6 d’abril (19 h) amb la presència de l’artista, moment en què també es presentarà el catàleg commemoratiu editat pel consistori. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i se’n pot gaudir amb accés lliure els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h). Simultàniament, es pot gaudir, a la planta superior, d’un espai expositiu permanent amb una selecció del Fons Municipal d’Art, amb obres que donen testimoni dels artistes que hi han fet estada durant prop de quatre dècades.

Quim Corominas, 1951, Sarrià de Ter (Girona). Artista pintor, de formació bàsicament autodidacta, ha combinat durant anys la creació visual amb la docència artística. Paradigma de l’artista multidisciplinari i versàtil, treballa la pintura, l’obra gràfica, els llibres d’artista, escultures de paper i la creació digital. Gran col·leccionista de llibres movibles i joguets antics de paper. Les seves pintures i llibres d’artista estan representats en diverses col·leccions i museus d’Europa. Ha exposat la seva obra a Girona, Barcelona, diverses ciutats de l’estat espanyol, França i Itàlia, així com a Londres, Berlín i Amsterdam. En l’actualitat, viu i treballa a Girona. La seva obra parteix de l’expressionisme abstracte i de la pintura gestual d’acció utilitzant una àmplia gamma cromàtica de colors purs on destaquen el blau i el vermell com a artífexs d’una tensió constant.

Com recull el crític d’art Alexandre Roa Caselles, en el material divulgatiu de l’exposició: “Corominas explica que, recentment, les seves dinàmiques de treball segueixen cicles al voltant d’un format. Quan se centra en un format, abandona els altres temporalment i els reprèn un cop ha esgotat tot el que tenia per treballar amb l’anterior. És així com, en el mateix període de temps, ha elaborat sèries pictòriques, quadres en paper, escultures, capses i llibres. Com és habitual en ell, ho ha fet amb abundància i sense aturar-se ni un moment, aplicant a les noves sèries el color ple d’emoció que caracteritza aquesta etapa més recent. De sobte és com si el color, que ja sempre havia sigut dinàmic i divers, s’hagués il·luminat; com si hagués despertat amb una força i una vibració més brillants, que retrunyen als ulls sense poder, de cap manera, deixar-los indiferents. Aquest nou cromatisme revitalitzat, més fulgent i encès, dels darrers deu anys de treball del pintor, no és tan sols una troballa visual. El color vehicula també una nova vibració anímica, una incontenible emoció que Corominas no pot sinó bolcar sobre totes les seves peces. Podria dir-se que l’artista ha trobat en el color un receptacle on canalitzar totes les vivències i inquietuds que el desborden. És a través d’ell, i no de la descripció o representació de res, que els estats d’ànim i les experiències es transmeten a l’observador”.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat una dotzena d’exposicions per a aquest any 2019. D’aquestes, deu estan vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular: el concurs de conjunts florals tot coincidint amb la diada de sant Isidre Llaurador (maig) i el cicle de Nadal amb col·lectives amb temàtiques pròpies de l’època (desembre). Després de la mostra de Corominas, ja estan confirmades al Castell de Benedormiens les exposicions d’Albert Gonzalo, Xano Armenter, Manel Anoro i Manel Àlvarez. Actualment, i fins al 28 de juliol, el Parc dels Estanys és escenari de la mostra d’escultures de gran format de José Luís Pascual; i a partir d’agost en prendrà el recull les obres de Marzo Mart.
WhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18180x180CAT

Et poden
Interessar
...