FCC-Segell-banner4

Notícies

Daumants Liepiņš, guanyador del Concurs Maria Canals de piano

bonart barcelona - 06/04/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021q2w-MKl4
El pianista letó de 24 anys Daumants Liepiņš s'ha endut el primer premi, Premi Fundación Jesús Serra, amb un import de 25.000€. En segon lloc, rus Aleksandr Kliuchko, de 18 anys, s'ha endut el pimer premir Fundació Carulla valorat en 10.000€ i el tercer guardó, el Premi Fundació Lluís Coromina, ha estat atorgat al pianista de Hong Kong KaJeng Wong, de 28 anys, i està valorat en 6.000€. Aquest any hi han participat un total de 88 joves pianistes de 33 nacionalitats.

Biografia de Daumants Liepiņš
Guanyador del Primer Premi del Concurs, Premi Fundació Jesús Serra

És un dels pianistes més interessants de la seva generació a Letònia, havent guanyat el primer premi Lielā Mūzikas Balva (Latvian National Grand Music Award) en la categoria de Jove Artista, premi més prestigiós de Letònia. També ha estat guardonat al George Enescu International Piano Competition i la Nordic Piano Competition, la James Mottram International Piano Competition i la Tbilisi International Piano Competition. A banda dels recitals que ha ofert arreu del món, Liepiņš ha actuat amb la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Helsingborg Symphony orchestra, Romanian National Symphony Orchestra, Georgian National Symphony Orchestra, Kaunas Symphony orchestra. A més, ha participat en un workshop amb Mitsuko Uchida al Carnagie Hall de Nova York i actualment estudia a la Ingesund School of Music/Karlstad University a Suècia.

Biografia d'Aleksandr Kliuchko
Guanyador del segon Premi del Concurs, Premi Fundació Carulla

Nascut a Saransk el 2000, ha estudiat a l'Escola Superior de Música i Arts Performatives de Moscou amb el professor Sergey Arsibashev i actualment ho fa a l'École Normale de Musique de París amb Rena Shereshevskaya. Ha estat guardonat al Concurs Vera Lotar-Shevchenko (Ekaterinburg), l'International Young Musicians Competition (Moscou), al Vladimir Krainev Moscow International Piano Competition, el Concurs de Piano Paloma O'Shea Santander, entre d'altres. Ha ofert nombrosos recitals i concerts per a piano amb orquestres com The National Philalarmonic Orchestra of Russia, Orquesta de Radio y Televisión Española, Rostov Academic Philharmonic Orchestra, Astana Opera Symphonic Orchestra, Governor's Orchestra de la regió d'Irkutsk.

Biografia de KaJeng Wong
Guanyador del tercer Premi, Premi Fundació Lluís Coromina

KaJeng Wong ha estudiat amb Emile Naoumoff a la Indiana University Bloomington després de rebre classes de Nancy Loo i Gabriel Kwok. Ha participat en festivals com el Piano Texas i el Verbier Festival Academy i ha rebut consells de mestres com Menahem Pressler, Yoheved Kaplinsky, Claude Frank, John O'Conor. Ha estat guardonat al concurs de concerts IUB, Gina Bachauer, Piano Ferrol, Hong Kong International, Los Angeles International Piano Competition o Young Artist Audition a NY. Recentment ha rebut el premi de cambra d'Alaska International E-Piano Competition. Wong va captar l'atenció del públic amb el documental "KJ: Music & Life" el 2009, que va ser Millor Documental del Golden Horse Awards. A banda, combina el pianisme amb la direcció artística del Music Lab Festival, desenvolupant idees fresques i poc convencionals.

A la imatge, Daumants Liepiņš.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021