BannerFCC_Bonart
La Fundació Ynglada-Guillot convoca la 58a edició del Concurs Internacional de Dibuix

Convocatòries

La Fundació Ynglada-Guillot convoca la 58a edició del Concurs Internacional de Dibuix

Obra d'Ignacio Bosch, guanyador del concurs en edicions anteriors
BONART-180x180-SADEImpremta Pages - banner-180x178
La Fundació Ynglada-Guillot convoca la 58a edició del Concurs Internacional de Dibuix, amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina i la Fundació Vila Casas. La convocatòria està oberta a artistes nacionals i internacionals i l’entrega de les obres dels participants es realitzarà entre el 3 i el 7 de maig de 2021. Les bases es poden consultar en aquest enllaç.

Un any més, la Fundació Ynglada-Guillot obre el Concurs Internacional de Dibuix, amb un premi indivisible de 4.000€ per l’artista guanyador/a. La Fundació Lluís Coromina col·labora amb aquesta iniciativa i enguany cedirà l’Espai Isern Dalmau per realitzar l’exposició de les obres seleccionades, que tindrà lloc de l’1 de juliol a l’11 de setembre de 2021.

Els artistes que participin al concurs poden presentar una o dues obres en blanc i negre. Els dibuixos dels concursants poden estar realitzats amb llapis, carbonet, tinta xinesa, estilogràfica o tinta corrent, sempre amb exclusió de qualsevol coloració. L’obra premiada passarà a ser propietat de la Fundació Ynglada-Guillot, que la destinarà al museu de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

El jurat d’aquesta 58a edició del concurs estarà integrat per cinc persones: un membre de la Fundació Ynglada-Guillot, que actuarà com a president; un membre de cadascuna de les dues fundacions col·laboradores (Fundació Lluís Coromina i Fundació Vila Casas), i dos crítics d’art o acadèmics de belles arts.


Fundació Ynglada-Guillot
La Fundació Ynglada-Guillot es va fundar l’any 1959, seguint la voluntat de Pere Ynglada Sallent, vidu de la senyora Goergette Guillot Plinois. Actualment es troba ubicada a la seu de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, juntament amb la Fundació Güell.

El Concurs de Dibuix es va celebrar per primera vegada el mateix any 1959, i des de llavors s’ha realitzat anualment. Fins l’any 1984, l’exposició de les obres seleccionades es realitzava al Palau de la Virreina i tots els dibuixos guanyadors van passar a formar part del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Després de tres anys de conflictes interns a la fundació, l’any 1989 la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi va acollir la Fundació Ynglada-Guillot i va impulsar de nou el Concurs Internacional de Dibuix. Des de llavors, la convocatòria d’aquest premi s’ha mantingut viva gràcies a la col·laboració d’actors externs com la Fundació “La Caixa”, la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Vila Casas o la Fundació Lluís Coromina.

 

Et poden
Interessar
...