Expo Josep Coll 2022 baner
Christie\'s oferirà escultures de Modigliani a la venda d’art impressionista i modern

Mercat de l'art

Christie's oferirà escultures de Modigliani a la venda d’art impressionista i modern

bonart nova york - 19/04/19
Baner_Viladot_Bonart_360x356Eude, generic
El 13 de maig, Christie’s oferirà l’escultura de pedra calcària Amedeo Modigliani, Tête, esculpida al voltant del 1911-1912 a la seva venda d’art impressionista i modern a la nit de Nova York (estimació: entre 30 i 40 milions de dòlars). El present treball es troba entre els millors exemples de les aproximadament vint-i-sis pedres tallades que van definir la producció escultòrica de Modigliani i una de les últimes deixades en mans privades.

Giovanna Bertazzoni, copresidenta de l'art impressionista i de l'art modern, va remarcar: "És un privilegi immens tenir l'oportunitat d'oferir a Tête a Nova York aquest mes de maig. Es tracta d’una obra màgica i atractiva d’un dels artistes més significatius del segle XX. Les formes pures i atrevides de Modigliani sempre han cridat l'atenció de col·leccionistes internacionals que tenen interessos recopiladors que van des dels antics mestres fins al modernisme i l'art contemporani i l'art contemporani. Aquesta és la primera vegada que en cinc subhastes s'ha ofert una de les més sol·licitades capçals tallades a Modigliani. L’últim exemple es va vendre el 2014 per un preu molt * fort, que ofereix una il·lustració perfecta de l’extraordinària demanda al voltant d’aquestes escultures, que rarament estan disponibles. ”

Adrien Meyer, copresident d’art impressionista i modern, va continuar: “Tête és una de les últimes obres mestres escultòriques de Modigliani en mans privades, fent que sigui més desitjable pel fet que Modigliani es va identificar principalment com a escultor. L'esclat de la Primera Guerra Mundial i l'esgotament físic de Modigliani el van portar a abandonar bruscament l'escultura. Per primera vegada a la subhasta, la seva enorme raresa el converteix en un complement perfecte per al retrat oli de Modigliani de la musa Lunia Czechowska, de la col·lecció de Drue Heinz presentada en la mateixa venda".


A la imatge, Amedeo Modigliani, "Tête".

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat