Banner-LS-1280x150

Convocatòries

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona convoca la dotzena Biennal d’Art

La convocatòria d’obra realitzada preveu una exposició col·lectiva i l’edició d’un catàleg amb les obres seleccionades, d’entre les quals s’escollirà la guanyadora

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona convoca la dotzena Biennal d’Art

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona, amb la voluntat de fomentar i difondre els valors de l’art i donar suport als artistes visuals, ha convocat la dotzena edició de la Biennal d’Art de Girona, amb una dotació de 18.000 €.

Aquest any la dotació econòmica es distribueix, com en les dues darreres edicions, en 12.000 € destinats a la modalitat d’obra realitzada, i 6.000 € a la modalitat de producció d’un projecte de creació artística.

En el cas d’obra realitzada, els 12.000 € es repartiran de la manera següent: l’obra guanyadora obtindrà un premi dotat amb 6.000 € i passarà a formar part del Fons d’Art de la Diputació de Girona, i els altres 6.000 € es distribuiran equitativament entre els autors de les obres (un màxim de deu) que el jurat seleccionarà per formar part de l’exposició de la Biennal d’Art. Enguany, però, a diferència de totes les edicions anteriors, l’obra guanyadora s’escollirà d’entre les deu seleccionades un cop realitzada l’exposició col·lectiva, que tindrà lloc a les sales d’exposicions de la planta baixa de la Casa de Cultura durant els mesos de maig i juny de 2025. Les obres seleccionades, excepte la guanyadora, seran retornades als autors un cop acabi l’exposició. 

El premi a la producció d’un projecte de creació artística tindrà una dotació de 6.000 €. El guanyador percebrà el 50 % de l’import en el moment de proclamar-se el premi i el 50 % restant en el moment de lliurar el projecte de creació premiat.

El projecte s’haurà de portar a terme en un termini màxim de dos anys. L’obra es podrà veure a la Biennal d’Art següent i passarà a formar part del Fons d’Art de la Diputació de Girona. 

El jurat estarà format per cinc persones de trajectòria i prestigi reconeguts en l’àmbit de les arts visuals, que es donaran a conèixer properament. 

La convocatòria entén per arts visuals les diferents pràctiques artístiques visuals contemporànies i no exigeix la presentació física d’obres. Cada artista pot participar en una modalitat o en totes dues, però amb només una proposta per a cadascuna de les modalitats. La sol·licitud s’ha de presentar per mitjà d’una instància genèrica, juntament amb un formulari d’inscripció accessible des del web de la Casa de la Cultura, i cal adjuntar-hi la documentació que s’indica per a cada modalitat en les bases en format digital. La Casa de Cultura es farà càrrec de la recollida i devolució de les peces seleccionades.

El període d’admissió de sol·licituds amb propostes d’obra i de projecte serà de l’1 al 30 de setembre de 2024, a través del web www.casadecultura.cat/biennal.

Les bases reserven al jurat la possibilitat de declarar el premi desert o de dividir-ne les dotacions si ho considera oportú.

Trobareu les bases a l’enllaç

A última edició, l’any 2021, es va premiar l’obra Su(b)squeda, del recentment desaparegut Pep Sau (Olot, 1963-2024), un treball fotogràfic realitzat al llarg dels darrers tres anys, concebut com un viatge emocional a través de records i vivències personals de l’artista en un indret que ja li era conegut. Sau va combinar la fotografia i les intervencions visuals i plàstiques. Pep Sau va ser el fotògraf oficial de RCR Arquitectes i del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. També va col·laborar amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya i en publicacions d’arquitectura, paisatge i antropologia nacionals i internacionals.

La Biennal d’Art també ha distingit artistes com Ro Caminal (2019), Àlex Nogué (2017), Quico Estivill (2015), Manel Bayo (2012), Job Ramos (2010), Núria Güell (2008), Pep Aymerich i Xavier Escribà (2006).

40_MNACTEC_Banner-180x180CC_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90