Banner_MaquinesdelTemps_970x250

Notícies

El “Jo Natura” de Cristina Montero

Cristina Montero fa aflorar la seva mirada d'arquitecte per avançar en la construcció dels volums escultòrics amb la complicitat de la tecnologia computacional 3D

El “Jo Natura” de Cristina Montero
Daniel Fuentes olot - 06/06/24

La Natura ha estat i és font d’inspiració per molt d’artistes que busquen en ella el camí creatiu que els porti a trobar el sentit de la vida a través de l’art.

Des del seu taller-showroom  d’Olot, Cristina Montero és una d’aquestes artistes que busca en l’hàbitat natural la connexió interior que acabarà desenvolupant l’essència creativa de les seves escultures.

La seva inquietud es basa a trobar l’equilibri entre l’interior i l’exterior per comprendre que l’ésser humà, és un element més d’un ecosistema anomenat planeta. Que el “jo Natura” és present en una consciència pensada per entendre un nou marc de relacions que portin l’ésser humà a sentir-se part i no epicentre de la vida.

El “Jo Natura” de Cristina Montero

Entendre el procés creatiu de l’artista ens porta a descobrir un procés biomimètic en si mateix, on sentir-se part d’un tot, on observar el que t’envolta és emocionar-te i aquest procés, bio inspirador permet a Cristina Montero crear unes formes escultòriques que caminen enmig d’un continu procés d’experimentació.

L’artista s’endinsa en la comprensió dels processos, els mecanismes, les funcions de la natura per definir formes escultòriques alineades a una comprensió simbiòtica de la vida. L’artista despulla d’una fulla l’essència de la seva funció per tal de visibilitzar el sentit que té pels humans viure. L’artista s’endinsa en la comprensió de vida d’un arbre com a desafiament a la gravetat, per retrobar el sentit de ser.

El “Jo Natura” de Cristina Montero

Atmosfera, fotosíntesis, clorofil·la, oxigen, alliberació, absorció, transparència, llum, epidermis, tots els factors que intervenen en el procés de conceptualització de la seva obra per arribar a la fase de desenvolupament i disseny.

En aquest punt és on l'artista fa aflorar la seva mirada d'arquitecte per avançar en la construcció dels volums escultòrics amb la complicitat de la tecnologia computacional 3D, sense oblidar el modelatge artesanal que li dona l'ànima necessària per emocionar a l'espectador.

La seva obra de gran format reforça la idea del poder que té l'ésser humà des del seu interior per arribar a realitzar el que un es proposa. Un poder que també es veu reflectit en alguna de les seves obres on les branques d'un arbre es fusionen amb el rostre d'una dona.

Patrimonieja_Banner_180x180_CULTURAL300x300

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90