BANNER MY BESTYS 7

Notícies

L’Ull Nu. La resistència cultural andorrana

Els Festival Ull Nu va finalitzar l'11 de maig del 2024 reivindicant-se com “la resistència cultural andorrana” i ha fet una crida a la societat a ser més crítica per ser millor

L’Ull Nu. La resistència cultural andorrana
bonart andorra la vella - 26/05/24

 

El centre de Congressos d’Andorra la Vella va lliurar l'11 de maig els premis del concurs de curtmetratges de l’onzena edició del Festival Ull Nu. L’acte de tancament ha servit a l’organització per fer balanç d’una edició que ha comptat amb una molt bona assistència de públic i una varietat molt eclèctica de propostes relacionades amb l’audiovisual i la contracultura. Des de la direcció s’ha reivindicat aquest festival com “la resistència cultural andorrana” i ha fet una crida a la societat a ser més crítica per ser millor.

Precisament, el codirector Marc Camardons, ha tancat l’Ull Nu amb aquestes paraules: “Volem un país on es cregui de veritat amb el potencial de la gent que hi viu. Volem un país on es pugui estimar sense por a perdre el càrrec polític, volem un país que no denunciï a la gent que alça la veu, volem un país que cregui en els seus artistes i en el potencial dels seus joves; volem un país que estimi tant els seus ciutadans que els permeti ser lliures i on es pugui avortar sense ser exiliats”.

Més de 600 obres es van presentar a concurs i un jurat compost per experts ha estat encarregat de seleccionar els guanyadors. Aquest any, els professionals que han triat les obres premiades han estat la muntadora Sofia Escudé, la crítica de cinema Mariona Borrull i el director de cinema andorrà, Álvaro Rodríguez. El jurat del premi Carnet Jove han estat Andrea Camp, Cristina Cortés i Jan Martí.

Segons s’ha informat des de l’organització, el premi dotat amb 1.500 euros pel Govern al Millor curtmetratge, el premi més gros del certamen, ha estat per al francès Franck Hourliac amb l’obra ‘Chaud’.

Pel que fa al premi al Millor guió aquest any ha recaigut en l’obra ‘Frialdad’ de l’andorrana Andrea Sánchez, que s’ha endut 1.000 euros de mans de Consell General. Aquest és un curt de ficció-experimental que està inspirat en el film ‘El espectro de justine’ del també andorrà Jordi Gigó.

Pel que fa al Millor curtmetratge avaluat pel jurat Carnet Jove, ha estat per a Dubi Cano, Marta Codesido, Núria Ubach i Ulrika Anderson amb ‘Les més grans’, i un premi de 1.000 euros.

Pel que fa als premis Ull Nu LAB de guió, dotats amb 500 euros cadascun, han estat per a ‘Un lloc segur’, d’Aura Sala i per l’obra ‘Joguines trencades’, de Max Mir i Enrique Pereira. El premi l’han anunciat Alejandro Marín i Marta Grau, els tutors del LAB, i Anna Vives, delegada de la Generalitat de Catalunya a Andorra, ha fet entrega dels guardons ja que aquest any la Delegació ha donat suport a aquests tallers.

La peça que el jurat ha valorat com a Millor fotografia, un premi ofert per la Comissió Nacional Andorrana de la Unesco, ha estat per a ‘Provocadora’ l’Èlia Lorente, i per un valor de 800 euros.

El Premi Arxiu Nacional d'Andorra del Festival Ull Nu a la Preservació de la memòria històrica ha estat per ‘Les vallées des rides’ de Sinoë Meissonnier amb una dotació de 1.000 euros.

Un dels premis de nova incorporació al cartell de l’Ull Nu és el del Millor muntatge i aquest ha recaigut al curt ‘Mikado’ de Miquel Gomila que també s’ha endut l’import de 1.000 euros. L’entrega del guardó l’ha fet la ministra de Cultura, Mònica Bonell, que en el seu discurs ha destacat la qualitat de totes les pel·lícules que s’han vist i ha remarcat que mentre hi hagi persones que organitzin festivals com l’Ull Nu, el sector audiovisual tindrà una llarga vida.

El premi Fòrum de la Joventut d’Andorra a la millor direcció ha estat pel vídeoclip ‘Superlesbiana’ d’Anna Asensio, amb 1.000 euros. Curiosament l’actriu i cantant d’aquesta peça és Adriana Llobet, de la Seu d’Urgell.

Finalment, el premi del públic comú d'Andorra la Vella ha estat per a ‘Nocturnas’, de Pau Canivell, Maria Sánchez i Rubén García. Aquest premi l’ha entregat la cònsol menor d’Andorra la Vella, Olalla Losada.

Premi_Bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88