Banner-LS-1280x150

Exposicions

Museu d'Història de Catalunya presenta 'Viladecans Cartells'

'Viladecans Cartells' recorre l'evolució del llenguatge artístic del pintor Joan-Pere Viladecans (Barcelona, ​​1948) a través d'una selecció dels cartells, els llibres d'artista i les col·laboracions editorials

Museu d\'Història de Catalunya presenta \'Viladecans Cartells\'

El 15 de maig a les 18 h. s'inaugura l'exposició Viladecans Cartells, que presenta el Museu d'Història de Catalunya (MHC), una mostra monogràfica dedicada a l'artista Joan-Pere Viladecans (Barcelona, 1948). A aquest acte hi assistirà la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

Viladecans Cartells mostra la més gran selecció de cartells del pintor que s'ha presentat fins avui i ens permet recórrer l'evolució del llenguatge artístic de Viladecans en diferents etapes: els inicis pictòrics, la fascinació per l'objecte, l'acostament a l'art conceptual i la recerca de noves formes expressives en contacte amb la naturalesa.

Aquesta mostra transmet un missatge desinhibit i estimulant sobre els valors col·lectius i el compromís amb la cultura. Un acostament a la trajectòria del pintor i gravador, a través de cartells, cobertes de llibre, portades de diari i revistes, en el marc del recent reconeixement per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi, i també amb el Premi Nacional de Cultura i de les Arts que atorga el CoNCA.

L'exposició també ens permet endinsar-nos en la ingent obra de Viladecans, que, des de finals de la dècada del 1960, ha creat un llenguatge personal ple d'objectes, símbols, formes geomètriques i fórmules algebraiques que ha adquirit una dimensió col·lectiva. A més, la mostra posa en relleu una trajectòria artística sempre vinculada als moviments socials i culturals de Catalunya.

La-Galeria-201602-recursBanner-LS-180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88