Banner-LS-1280x150

Notícies

El MNAC celebra La Nit dels Museus

Aquesta celebració, que té lloc a Barcelona des de l’any 2007,  s’ha consolidat a Europa com un esdeveniment d’àmplia participació ciutadana.

El MNAC celebra La Nit dels Museus
bonart barcelona - 15/05/24

La nit del 18 de setembre brinda l’oportunitat de descobrir algunes novetats a la  col·lecció, com la primera pintura d’Isidre Nonell, un paisatge d’Arenys de Mar, i obres de Lluís Masriera, Marià Fortuny, Olga Sacharoff i de la fotògrafa Mey Rahola. També és podrà visitar les exposicions en curs, El mirall perdut. Jueus i conversos a l’edat mitjanaLongaron i Friday FosterUna heroïna inesperada, així com la gran mostra dedicada a Suzanne Valadon.

La música en directe i una oferta gastronòmica especial ens transportaran al París de la Belle Époque i al món d’aquesta extraordinària artista francesa.

Gràcies a la col·laboració del departament d’estudis culturals i musicals de l’ESMUC, l’Original Sound Track Orchestra interpretarà temes que recorden l’èxit popular dels espectacles de varietats a França i a tota Europa. A més, els visitants podran participar en un taller de Cakewalk, un ball relacionat amb el Ragtime que va sorgir a les plantacions del sud dels Estats Units i va arribar a Europa cap al 1900. Al llarg de la Nit, la Marxing Band del Taller de Músics tocarà a diferents espais del Museu.

Una Nit dedicada a l’educació i la investigació

Enguany la Nit i el Dia Internacional dels Museus coincideixen aquest 18 de maig i estan dedicats als ‘Museus, per a l’educació i la investigació’. Educar a través de l’art significa fer servir el seu potencial per ajudar a construir pensament crític, parlar de temes de present i també evocar una època o un artista des de nous punts de vista. Tal com ens recorda l’ICOM, el Museu és un lloc ideal per fomentar l’aprenentatge, per ajudar-nos a comprendre’ns i a comprendre el món que ens envolta. En aquest sentit, la tasca dels i les professionals d’educació i mediació és esencial per a un museu. Cal reivindicar-la i també incrementar el seu reconeixement i posada en valor.

40_MNACTEC_Banner-180x180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90