Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

'Paula Artés. Energia submergida' a Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre

L'exposició instal·lada a Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, es podrà visitar fins al 5 de maig

\'Paula Artés. Energia submergida\' a Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre
bonart tarragona - 01/05/24

Paula Artés. Energia submergida presenta un tríptic fotogràfic que desvetlla una exploració única de les formacions rocoses, desafiant les convencions estètiques i provocant una connexió visceral amb l’espectador.

Aquestes imatges no són simplement representacions artístiques de formacions rocoses; són testimonis visuals del projecte Castor, un dipòsit artificial de gas natural construït per l’empresa espanyola Escal UGS, participada en un 66,67% per ACS, davant les costes del Montsià i el Baix Maestrat, entre Catalunya i el País Valencià.

L’extensa investigació fotogràfica d’Artés, que abraça més de cinc anys, desentranya les relacions de poder i control complexes que connecten l’activitat d’aquestes gegants empreses constructores amb la gestió estatal.

El tractament d’aquesta informació fa que les obres de Paula Artés adquireixin una intrigant dualitat: l’estètica visualment atractiva contrasta amb la revelació posterior de narratives ocultes. D’altra banda, els projectes fotogràfics, impregnats d’una textura granulosa i vibrant, capturen espais que semblen suspesos en el temps, desproveïts de presència humana però plens de significat latent.

Les fotografies d’Artés ens obliguen a adoptar una mirada situada, com assenyala la doctora en filosofia i professora, Andrea Soto Calderon, reconeixent que les imatges no només són artefactes visuals, sinó també dispositius de visibilitat i invisibilitat que exigeixen una exploració crítica més enllà dels límits de la fotografia. L’exposició a Lo Pati és més que una col·lecció d’imatges visualment atractives; és un viatge a través de la intersecció entre la imatge i el poder.

L’obra d’Artés ens guia per la complexitat de les relacions entre empreses privades i l’Estat, evidenciant l’impacte ambiental i social del desenvolupament de la plataforma de gas natural. Les seves fotografies són també eines per desentranyar la complexitat de la nostra realitat, plantejant una reflexió profunda sobre les manifestacions del poder a la nostra societat, influenciant pràctiques econòmiques i socials de manera transversal. 

Banner-LS-180x180Patrimonieja_Banner_180x180_CULTURAL

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250