Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

El Museu del Joguet reobre les seves portes

El Museu reobre amb un nou àmbit dedicat als titelles de l'Aube Breton filla del surrealista André Breton.

El Museu del Joguet reobre les seves portes
bonart figueres - 15/03/24

El Museu del Joguet reobre el 15 de març les seves portes després de l’acabament de la segona fase d’obres de reforma. Els treballs, encarregats per l’Ajuntament, han consistit en fer una part de l’adaptació i actualització de l’equipament a la normativa contra incendis.

Una de les novetats és que el Museu reobre amb un nou espai dedicat als titelles de l'Aube Breton, filla del surrealista André Breton.

Segons expliquen des del Museu del Joguet, l’any 1938 André Breton, escriptor i impulsor del moviment surrealista juntament amb la seva dona, la pintora Jacqueline Lamba, van fer una estada de cinc mesos a Mèxic, i es van allotjar a la casa del muralista Diego Rivera i de la pintora Frida Kahlo, on van conèixer el dirigent comunista Lev Trotski i la seva esposa Natalia Sedova. Els tres matrimonis van recórrer el país per descobrir la cultura mexicana i en un mercat de la ciutat de Mèxic, Frida Kahlo i Jacqueline Lamba van comprar, a mitges, un magnífic conjunt de titelles artesanals que ara es podrà veure a la primera planta de l'equipament figuerenc.

L’any 1938 André Breton, escriptor i impulsor del moviment surrealista juntament amb la seva dona, la pintora surrealista, Jacqueline Lamba van fer una estada de cinc mesos a Mèxic, i es van allotjar a la casa del muralista Diego Rivera i de la pintora Frida Kahlo, on van conèixer el dirigent comunista Lev Trotski i la seva esposa Natalia Sedova.

Els tres matrimonis van recórrer el país per descobrir la cultura mexicana i en un mercat de la ciutat de Mèxic, Frida Kahlo i Jacqueline Lamba van comprar, a mitges, un magnífic conjunt de titelles artesanals que podeu veure a la primera planta del Museu del Joguet de Catalunya.

Nial nou-180x178Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal