Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Museu Arqueològic de Catalunya inaugura 'Passió d'antic. Donació Esteve Estival'

L'exposició presenta petits objectes plens de vida que el MAC ha restaurat i incorporat a la seva col·lecció.

El Museu Arqueològic de Catalunya inaugura \'Passió d\'antic. Donació Esteve Estival\'
bonart barcelona - 20/02/24

El Museu Arqueològic de Catalunya inaugura el 29 de febrer, a les 19 h., l'exposició temporal Passió d'antic. Donació Esteve Estival, comissariada per l'arqueòloga i museòloga Àngels Casanovas. La mostra presenta una acurada tria d’un total de 143 objectes arqueològics donats per la família del senyor Estival i que ara s’exposaran el Museu d’Arqueologia de Catalunya. 

La mostra, de naturalesa molt especial, compta amb peces singulars que van des del segon mil·lenni aC fins al segle XVI dC i abasten una àmplia procedència: prehistòria i protohistòria, món romà, tardoantiguitat i visigots, i món islàmic i medieval. Petits objectes plens de vida, que el MAC ha restaurat i incorporat a la seva col·lecció. Es tracta d’una col·lecció d’exemplars metàl·lics -de ferro, bronze, coure o plom- de funcionalitats molt diverses, com ara arnesos de cavall, creus i talismans o revestiments decoratius. 

El MAC ha agraït la generositat i el compromís amb el patrimoni i la cultura del col·leccionista igualadí Esteve Estival i la seva família, la cultura i el país, que s’ha materialitzat en aquesta exposició. Pel museu, donacions com la present són vitals per l'enriquiment cultural i social tant del museu com del públic, i permeten conservar i difondre millor el patrimoni de les col·leccions, mantenint viva la seva memòria. 

 

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90