download

Notícies

Oposició al tancament del Centre d'Art Contemporani Maristany

Oposició al tancament del Centre d\'Art Contemporani Maristany
bonart sant cugat del vallès - 19/02/24

El director de la galeria Canals de Sant Cugat del Vallès Josep Canals, així com artistes com Àngels Ribé o Salvador Joanpere lamenten profundament la decisió presa per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, presidit per l'alcalde Josep M. Vallès, en la qual han decidit tancar l'únic centre d'art contemporani existent a la ciutat. El galerista, així com diferents agents culturals de la ciutat, apunten que "tot i que avui Sant Cugat del Vallès és una de les ciutats més riques de Catalunya esdevé pobre en humanisme quan fa tancar centres culturals com el Maristany".  El consistori deixarà de llogar aquest espai com a mesura d'estalvi i deixarà de pagar el lloguer i les despeses associades a aquest centre, que suposen més de 100.000 euros l'any. Canals i la resta d'implicats en la reivindicació creuen que cal demanar més implicació al país per frenar aquest desafortunat fet del govern municipal.

Per la seva part, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat la seva versió dels fets i ha confirmat que el Centre d'Art Maristany es reubica temporalment a altres espais municipals per motius pressupostaris. El consistori ha confirmat que els cursos i tallers artístics es faran a la Casa Aymat a finals del mes de juny i, pel que fa a la programació expositiva, l'Ajuntament està buscant un espai alternatiu durant un període de 6 mesos. Fons de l'ajuntament han enviat un comunicat que explica que "l'actual situació econòmica de l'Ajuntament dificulta continuar pagant el lloguer de 65.800 euros anuals per aquest espai, que té una superfície de 900 metres quadrats repartits en tres plantes. A aquest pressupost cal afegir-hi també els costos de subministraments, manteniment i neteja, que representen aproximadament 36.200 euros anuals. El cost total, per tant, arriba fins als 102.000€ anuals (nota: aquestes dades fan referència a l'any 2022, ja que les dades del 2023 pel que fa a subministraments encara no estan tancades)".

La regidora de cultura, Núria Escamilla, ha explicat que "l'Ajuntament manté l'aposta per aquest centre d'art contemporani, però la situació de dèficit en el pressupost municipal ens obliga a reubicar-lo de forma temporal. Així ho hem comunicat a Taula d'Arts Visuals i Plàstiques del Consell de Cultura. Estem convençuts, però, que aquest projecte es continuarà reforçant en el futur amb nous espais culturals que guanyi la ciutat". Cal recordar que l'any passat el Centre d'Art Maristany va rebre 3.248 visites generals, 1.132 visites escolars i 347 assistents a activitats vinculades a la part expositiva. També va acollir 329 participants en els cursos i tallers artístics.
 

JP_Bonart-180x180-Online_BANNERS BONART_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90