Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Miguel López-Remiro Forcada, nou Director Artístic del Museu Picasso Màlaga

Miguel López-Remiro Forcada assumeix oficialment les seves responsabilitats com a Director Artístic del Museu Picasso Màlaga a partir de l'1 de gener del 2024 i fins a l'any 2029

Miguel López-Remiro Forcada, nou Director Artístic del Museu Picasso Màlaga
bonart màlaga - 02/01/24

El Consell Executiu de la Fundació Museu Picasso ha anunciat la resolució del concurs internacional convocat el març del 2023 per a la selecció del Director Artístic que liderarà el Museu durant el període comprès entre l'any 2024 i l'any 2029. El candidat seleccionat, que assumeix el càrrec de forma immediata a principis de gener de 2024, és Miguel López-Remiro Forcada. Ha estat elegit per la seva idoneïtat per assumir aquest paper clau a la institució i en funció de les bases del concurs internacional convocat.

Des del museu ressalten la seva "destacada carrera a l'àmbit artístic, cultural i educatiu". López-Remiro acumula més de 20 anys d'experiència en diferents llocs de responsabilitat a fundacions, universitats i museus. Ha estat subdirector curatorial del Museu Guggenheim Bilbao, director fundador del Museu Universitat de Navarra i curador en institucions com ara la Fundació Sorigué o la Fundació Otazu. I un detall important: "Tota la meva carrera està unida a un factor clau: sóc artista", escriu ell mateix al perfil d'una xarxa social. De fet, exposa de manera habitual.

El nou director tindrà un sou brut anual de 80.000 euros a l'any, a més a més d'una assignació de fins a 35.000 euros per habitatge i fins a 5.000 euros anuals per a viatges particulars. En total, la retribució podrà assolir amb els seus incentius els 120.000 euros. Una bona xifra que sembla que va resultar insuficient per a un dels noms de la terna final del comitè de selecció, que finalment va renunciar per qüestions personals.

Miguel López-Remiro Forcada
Amb una destacada carrera a l'àmbit artístic, cultural i educatiu, Miguel López-Remiro (Pamplona, 1977), és Llicenciat en Economia, i Doctor en Filosofia i Lletres, Estètica i Teoria de l'Art per la Universitat de Navarra, és també Executive MBA per l'IESE i graduat pel Getty Leadership Institute de la Universitat de Claremont a Los Angeles. Ha estat Visiting

Scholar a la Universitat de Califòrnia, San Diego i és editor de la primera antologia de textos de Mark Rothko amb Yale University Press i Flammarion. Recentment Professor Doctor a la Universitat Europea de Madrid a l'Escola d'Arquitectura, Enginyeria i Disseny i el nou Campus Creatiu. Ha estat Subdirector Curatorial del Museu Guggenheim Bilbao, Director Fundador del Museu Universitat de Navarra, i curador en institucions com la Fundació Sorigué o la Fundació Otazu.

Eude, genericGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px