Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

La Setmana de l’Art arriba amb una seixantena d’activitats

Apropar l’art al conjunt de la població és un dels objectius principals de l’esdeveniment, que un any més aposta per disseminar les diferents propostes arreu del territori.

La Setmana de l’Art arriba amb una seixantena d’activitats
bonart barcelona - 16/11/23

La tercera edició de la Setmana de l’Art de Catalunya es farà del 23 de novembre a l’1 de desembre amb una seixantena d’activitats de la mà de cinquanta organitzacions. El projecte ‘Visites inesperades’ – on museus conviden diferents artistes a exposar el seu treball – amplia el seu abast amb quatre equipaments i 22 obres seleccionades. D’altra banda, com a novetat s’estrena ‘Artistes convidats’, una proposta a través del qual galeries d’art conviden a exposar a artistes de mitjana i llarga trajectòria sense cap compromís amb els espais en qüestió.

La programació de l’edició d’enguany s’ha presentat aquest dimarts a la Galeria Il·lacions amb la presència del president de Galeries d’Art de Catalunya, Benito Padilla; la coordinadora de la Setmana de l’Art, Maribel Navarro; i la comissària de ‘Visites inesperades’, Montse Frisach. Durant la seva intervenció, Padilla ha remarcat que les galeries s’han de “vincular” a la dinàmica social per poder donar més "visibilitat” a les programacions.

La Setmana de l’Art arriba amb una seixantena d’activitats

“Tenim per davant un paper important”, ha insistit, “acabar amb el fet que les galeries siguin un espai tancat i pràcticament privat, per ocupar més l’espai públic”. També ha insistit que una de les seves tasques principals passa per “recuperar dignificar i resignificar el paper de l’art”.

La Setmana de l’Art és el principal esdeveniment global de l’art a Catalunya, que va néixer el 2021 sota l’organització de Galeries d’Art de Catalunya per apropar l’art el conjunt de la població, ampliar els seus esdeveniments al conjunt del territori i fomentar la col·laboració entre el agents privats i públics que treballen en el sector.

En aquest sentit, Navarro ha explicat que la primera i la segona edició van servir de “baròmetre” per copsar els interessos generals, i que en aquesta tercera edició s’ha apostat per seguir oferint un projecte “plural i transversal” que permeti captar el públic habitual, però també aquell “que li agrada la cultura, però que no està tan acostumat a anar a museus i galeries”.

Un programa farcit d’activitats

Entre el 23 de novembre i l’1 de desembre el programa d’enguany oferirà exposicions, rutes culturals (a peu i en bus), concerts, performances, diàlegs, presentacions, projeccions, trobades amb artistes, tallers i altres experiències. Diverses galeries d’art d’arreu de Catalunya han programat exposicions específiques en motiu de la Setmana de l’Art, proposant tendències i estils diversos, amb artistes que van de l’abstracte al figuratiu.

D’altra banda, una de les novetats destacades del 2023 és la proposta ‘Artistes convidats’, on nou galeries d’art han convidat a exposar a professionals de mitjana i llarga trajectòria sense cap compromís amb aquests espais. En aquesta línia, els artistes convidats són Artur Aguilar a la Galeria A|34, Anton Roca a la Galeria Anquin’s, Albert Macaya a la Galeria Antoni Pinyol, Ana de Martos a la Galeria Artur Ramon Art, Jordi Cerdà a la Galeria Espai Cavallers, Pere Belles a la Galeria Atelier, Jordi Tolosa a la Galeria Guntrian, Sílvia Japkin a la Galeria Rubén Torres i Víctor Pérez - Porro a la Galeria Villa del Arte.

La Setmana de l’Art arriba amb una seixantena d’activitats

Paral·lelament, i després del bon funcionament de l’any passat, la Setmana de l’Art ha optat per repetir ‘Visites inesperades’, un projecte on diferents museus programen exposicions en les quals conviden diferents artistes a exposar la seva obra en un diàleg entre estils i entorns, en alguns casos contraposats.

La comissaria de la proposta, Montse Frisach ha celebrat que aquesta vegada es pugui comptar amb quatre exposicions – “el doble que l’any passat – que se celebren simultàniament al Museu Can Framis de la Fundació Privada Antoni Vila Casas a Barcelona, al Museu de Maricel de Sitges, al Museu de Lleida i al Museu d’Art Modern de Tarragona.

Les 22 obres seleccionades provenen de les rebotigues i magatzems de galeries i moltes són desconegudes per al públic, així mostren la diversitat d’estils de la quarantena de galeries associades al GAC. L’itinerari de les quatre exposicions inclou obres que van des de finals del segle XIX fins l’actualitat i suposa una trobada entre artistes de generacions diverses, però des d’una mirada contemporània.

Rutes i visites guiades

Un total de 16 visites guiades integren la Setmana de l’Art, orientades a apropar els continguts i situar-los en el seu context. Hi ha visites guiades per museus (Disseny Hub de Barcelona, Museu d’Art de Girona, Museu Raset d’art contemporani de Cervià, Museu del Càntir d’Argentona), fundacions (Suñol, Sorigué de Lleida, Mas Miró de Mont-roig del Camp), centres d’art (Casa Vicens de Barcelona, Arte-Contemporary de la Ràpita, Castell de Vila-seca, Centre Grarriga - Grau de Sant Cugat, La Vinya dels Artistes de la Pobla de Cèrvoles, la Sala de Vilanova) i galeries d’art (Artur Ramon, Sala Dalmau o Canals, entre d’altres).

Pel que fa a les rutes, hi haurà dos formats: una a peu i una altra en bus. Les dues a peu són per Lleida i Sant Cugat, mentre que les de l’Art Bus són dues a Barcelona, Reus i Sitges. El programa també presenta propostes com un taller creatiu de dibuix per la Casa Vicens, un altre d’introducció a l’street art a la galeria Espai Cavallers de Lleida, un sobre el color a la Galeria Antoni Pinyol de Reus i un sobre motlles al Centre d’Art Maristany de Sant Cugat.

És el cas dels concerts, s’ha programat un recital del duo Sinèrgies, amb exposició de Joan B. Domènech i tast de vins al Mas Blanch i Jove - La vinya dels artistes, i un de Maria Pascual i Miguel Gistau a la Galeria Jordi Pascual. També hi haurà una representació d’Other Trash: Stop Theatre a la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures.

Finalment, en quant a les trobades amb artistes seran a les mateixes galeries, així com als seus estudis o amb els artistes residents a la Casa Aymat.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Eude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal