Premi_Bonart_1280x150

Exposicions

'Chagall. El color dels somnis' al Palau Martorell

Comissariada per Lola Durán Úcar, l'exposició repassa la trajectòria de l'artista amb una selecció d'obres inèdites

\'Chagall. El color dels somnis\' al Palau Martorell
bonart barcelona - 31/10/23

El Palau Martorell presenta l'exposició Chagall. El color dels somnis que podrà visitar-se del 31 d'octubre al 24 de març de 2024. La mostra, comissariada per Lola Durán Úcar, compta amb una acurada selecció de més de 150 obres, almenys 25 d'elles mai vistes a l'Estat, que recorren a través de 7 seccions els grans temes que van inspirar a l'artista: Orígens, Món Sagrat, Èxode, Color, París, Faules i Amor.

Marc Chagall (Vitebsk, Rusia, 1887-Saint Paul de Vence, Francia, 1985) es un artista inclassificable, creador de un estil propi, que construeix al llarg de la seva vida un univers personal a través de les seves pintures, en les quals destaquen els seus colors intensos que donen vida a l'escenografia i als personatges, reals o imaginaris, que habiten les seves obres.

De jove es va instal·lar a París, on va romandre la major part de la seva vida, i va estar en contacte amb les avantguardes artístiques de principis del segle XX. Les seves creacions estan influïdes pel cubisme, el fauvisme, el surrealisme i l'orfisme, però les seves ànsies d'independència i llibertat el van mantenir al marge d'adscriure's a aquests moviments.

La mostra ens permet explorar els records de la infància de Chagall, marcats pels ritus i les tradicions russes i jueves. També hi ha una secció dedicada a la profunda espiritualitat de l’artista, de la qual van sorgir creacions de gran intensitat, i en destaquen les obres relacionades amb la Bíblia, com el llibre de l’Èxode. A més, trobarem un espai dedicat a la literatura, que va ser essencial per a la seva vida, així com la relació amb escriptors i editors, o els projectes com a il·lustrador de textos. I, tot això, sense oblidar la fascinació pel circ, així com la passió per París, la ciutat que el va acollir quan va arribar-hi de l’actual Bielorússia, abans de l’esclat de la Primera Guerra Mundial. I, per descomptat, la qüestió de l’amor, que per a l’artista era el sentiment que donava sentit a la vida i, també, a l’art. 

banner-oro-180x180-geneBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal