Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

'Xavier Valls. Obres sobre paper i pintures' a la Galeria Sophie Scheidecker

\'Xavier Valls. Obres sobre paper i pintures\' a la Galeria Sophie Scheidecker
bonart paris - 28/09/23

La Galeria Sophie Scheidecker presenta, fins al 20 d'octubre, l'exposició Xavier Valls. Obres sobre paper i pintures. 

De l’escultor suís Charles Collet va aprendre a mirar, dibuixar i pintar del natural. Influït per Joaquim Sunyer, Daniel Vázquez-Díaz i els cubistes com ara Cezanne, evoluciona de la rigorosa geometria a l’expressió i sensualitat d’objectes embolcallats per la llum. La seva obra detallada i minuciosa evoca realitats quotidianes (pomes, figues, pinzells, finestres...) dins d’una figuració intimista.

Paisatges i natures mortes de traços breus i lumínics, gammes cromàtiques suaus i subtils que fusionades amb harmonia atorguen al conjunt un grau de puresa i delicadesa quasi mística.

L'obra de Xavier Valls posseïx una poesia secreta, amb una profunditat en la serenitat, amb un sentit del gust pels objectes i els fruits de la terra. Les seves pintures tenen vibracions personals. Costa molt de pensar que aquestes palpitacions s'han aturat, encara que queden gravades a llenços i papers.

L'obra de Xavier Valls es troba a diversos museus d'Espanya i França fonamentalment, destacant el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (Madrid), el Museu d'Art Contemporani de Lanzarote i el Fons National d'Art Contemporain (FNAC) de París.

Entre els seus reconeixements hi ha el de Comanador de les Arts i les Lletres a França, 1979; Premi de la Crítica Prix Drouant de París; la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts obtinguda el 1993; Premi Nacional d'Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal