Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

16a Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries

16a Ruta de l\'Art de Castelló d\'Empúries
bonart castelló d'empúries - 03/08/23

A partir del 12 fins al 15 d'octubre se celebra la tradicional Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries aquest any amb el principal objectiu que és el de promocionar l'art i el turisme cultural.

Segons la seva directora i organitzadora de l'acte, Anna Constanseu" després de setze anys promocionant l'art, ja podem dir que obrim noves etapes, hem estat pioners en la promoció del turisme cultural durant els mesos en què decau la demanda, i crec que en aquesta època es pot rebre i atendre un turisme més tranquil i de més qualitat, que assaboreix tot el que hi ha al seu voltant" i assenyala que "la nostra contínua exigència ens ha portat a tenir any rere any, artistes de més renom i més agraïts de disposar d'un espai on exposar amb totes les facilitats i cap cost addicional, llevat de l'allotjament i el material a exposar, unes característiques úniques avui en dia".

Com a novetat d'aquesta edició l'organització ha aprofitat el fenomen de les xarxes socials per tal de donar visibilitat a tots els artistes que participen a la Ruta durant els quatre dies. Una altra novetat és la constitució del nou equip consistorial del municipi, del qual Constanseu afirma que "n'estem segurs ens donaran el suport necessari per fomentar l'art i el turisme en aquest marc únic de la Vila Comtal de Castelló d'Empúries."

16a Ruta de l\'Art de Castelló d\'Empúries
 

Nadie d'Esther Martínez, cartell de la Ruta de l'Art 

L'obra titulada Nadie, d'Esther Martínez, és la imatge del cartell d'enguany que serveix per promocionar la Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries 2023. Aquesta obra està dins el projecte heroïnes –les dones i la seva manca de llibertat en el món. La peça, que està carregada de força, vol remarcar el fet de l'opressió en tots els sentits de les dones a través dels tres símbols: prohibit escoltar, prohibit parlar i prohibit veure.

Els organitzadors de la Ruta de l'Art aquest any es volen solidaritzar amb aquest missatge i han comunicat que també es volen afegir a la lluita per la llibertat d'expressió i difondre el missatge de llibertat per a la dona i tota la humanitat. Per altra part, es durà a terme el sorteig d'una obra d'Esther Martínez a través de les butlletes que es poden adquirir per un preu de 2 euros a diferents establiments de Castelló d'Empúries.

Cal recordar que en l'edició anterior de la Ruta de l'Art hi van participar un total de 132 artistes nacionals i internacionals amb la incorporació dels alumnes del Batxillerat Artístic de l'Institut Josep Brugulat de Banyoles, com també de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Els horaris de la Ruta de l'Art són el divendres, dissabte obert d'11:00 a 21:00 hores i el diumenge d'11:00 a 18.00 hores.
 

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90