JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

KBr Fundació Mapfre dedicarà una exposició a William Eggleston

KBr Fundació Mapfre dedicarà una exposició a William Eggleston
bonart barcelona - 25/07/23

El centre de fotografia KBr Fundación Mapfre estrenarà, a partir del 29 de setembre, a l’Espai 1, l’exposició William Eggleston, considerat un dels pioners de la fotografia a color, ja que va aconseguir el seu reconeixement com a expressió artística admissible en galeries d’art i museus la dècada del 1970. A Madrid, a la sala Recoletos, comença la programació de tardor a partir del 22 de setembre amb tres mostres Medardo Rosso. Pioner de l’escultura moderna, Els estius de Sorolla i Mathieu Pernot. Document-monument.

Influït per l"’instant decisiu" d’Henri Cartier-Bresson, per Robert Frank i Eugène Atget, i després de les seves obres inicials en blanc i negre al voltant dels suburbis de Memphis, Eggleston va començar a fotografiar tot el que l’envoltava amb una clara intenció artística i en color: sabates velles, congeladors amb menjar, l’interior d’un bany, les cames d’una dona, un cartell de carretera, un camió vell, un arbre, etc., en una obra en què el veritable motiu sembla que no sigui un altre que la vida mateixa.

L’exposició, comissariada per Felix Hoffmann, està organitzada pel C/O Berlin Foundation en col·laboració amb Eggleston Artistic Trust i Fundació Mapfre, Barcelona.

KBr Flama

Per altra banda, l’Espai 2 acollirà la tercera edició de KBr Flama, projecte anual de suport al talent jove. L’exposició aplega els projectes d’Alan Balzac (Galícia, 1989), Ivette Blaya (Santa Margarida de Montbui, Barcelona, 2000), Rocío Madrid (Melilla, 1988) i Lucía Morón (Buenos Aires), que inicien la seva trajectòria professional després d’haver-se format a les escoles IEFC, Idep Barcelona, Elisava – Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i Grisart, respectivament.

Les seves obres van ser seleccionades entre les d’altres estudiants de les esmentades escoles per un jurat format per Mónica Allende (directora artística del Festival GetxoPhoto, Bilbao), David Armengol (director de La Capella, Barcelona), Irene de Mendoza (directora artística de la Fundació Foto Colectania, Barcelona) i Anna Planas (directora artística de Paris Photo).

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1