banner-1280x150-gene

Exposicions

La Fundació Foto Colectania presenta "Albarrán Cabrera. L’Iindestructible"

La Fundació Foto Colectania presenta \
bonart barcelona - 28/06/23

La Fundació Foto Colectania, gràcies a la col·laboració principal de la Fundació Banc Sabadell, presenta l'exposició Albarrán Cabrera. L’Iindestructible, que està comissariada per Irene de Mendoza i és la primera monogràfica dels autors en un centre d'art. Ángel Albarrán i Anna Cabrera han treballat de manera col·laborativa com a fotògrafs des del 1996. Aquesta és la primera mostra monogràfica al nostre país dels autors en un centre d'art i reuneix una selecció de fotografies de fons procedents dels artistes, de la Galeria Elvira González i de la Fundació Foto Colectania. La mostra es podrà visitar del 28 de juny 2023 al 7 de gener 2024.

Influïts per pensadors, cineastes, escriptors i artistes, tant occidentals com orientals, utilitzen el mitjà fotogràfic per qüestionar les idees preconcebudes sobre el temps, el lloc o la identitat. El seu treball aconsegueix així assolir una nova noció de la percepció com a element clau a l'hora d'entendre no només l'art, sinó la pròpia experiència vital. “La fotografia ens ajuda a comprendre la realitat, les imatges són com anotacions visuals en un quadern”, declaren Albarrán Cabrera.

El seu univers poètic ens convida a un viatge oníric. Inicis de vol captats entre els buits de l'espessor, lliscaments sobre la superfície llisa de les aigües, plomes de color negre nacrat o d'un blanc com la neu, centelleig de pètals vellutats... Les seves imatges, entre la realitat i la il·lusió, indaguen en la nostra relació amb un món tangible. El temps, la memòria i la presència gairebé física de la bellesa recorren tota l'obra d'aquests fotògrafs. “La bellesa és una cosa que avui dia no està en voga, és com si el bell fos banal. (...) La bellesa ens permet suportar la duresa de viure”, comenten els autors citant Vladimir Nabokov. “Busquem experimentar la bellesa del descobriment”, afegeixen.

La Fundació Foto Colectania presenta \

Per aconseguir-ho, Albarrán Cabrera fan servir múltiples procediments fotogràfics: impressió en platí/pal·ladi, gelatina de plata, cianotípia, impressió pigmentada, etc., cosa que confereix a les seves imatges una textura especial i fa la seva proposta molt singular: “Entenem la fotografia com un objecte, i el mitjà fotogràfic, com una eina que ens permet arribar des d'un concepte a una imatge i al final a aquest objecte concret. No ens interessa que la imatge reprodueixi la realitat, sinó que intentem crear un objecte que tingui prou informació i interès perquè entri a formar part de les narratives del que mira. És aquí on cada procés amb les seves característiques concretes és capaç de crear una realitat amb un estil propi”.

L'obra d'Albarrán Cabrera és present a col·leccions, tant públiques com privades, i les seves publicacions editorials tenen una gran acollida a nivell nacional i internacional.

L'exposició mostra una selecció de més de 90 imatges de les sèries més rellevants, que han realitzat durant gairebé dues dècades de labor fotogràfica: The Mouth of Krishna, The Indestructible, This is you here, Kairos i Nyx.

La sèrie troncal i de la qual hi haurà més obra a la mostra és The Mouth of Krishna, inspirada en la llegenda del déu Krishna quan era nen: mentre altres nens arrencaven fruites d'un arbre, Krishna recollia la fruita del sòl i se la menjava. La seva mare el va renyar i li va exigir que obrís la boca i allà dins, ella va veure l'aclaparadora immensitat de l'univers. Aquesta història és la metàfora que serveix de punt de partida a The Mouth of Krishna, una sèrie oberta, resultat de la investigació de la multiplicitat, estructura i versemblança de la realitat que percebem. La resta de sèries dels autors s'han generat a partir d'aquesta com a ramificacions d'un tema específic que ha adquirit al llarg del temps un protagonisme propi. A més, a l'exposició es poden veure elements que formen part del complex procés de producció de les fotografies, en què Albarrán Cabrera poden arribar a dedicar diversos dies. I una selecció dels seus fotollibres, alguns dels quals ja estan esgotats.

SS_Bonart-180x180-OnlineBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal