BONART_1280x150

Notícies

Presentació del programa "Cultura i Transformació Digital"

Presentació del programa \
bonart santa coloma de farners - 04/05/23

El 21 d'abril a les 12:00 hores del migdia es va presentar el programa "Cultura i Transformació Digital" a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners.

L'objectiu d'aquest nou projecte és el d'incorporar eines que donin resposta a les dificultats de transformació digital a les que s'enfronta el sector cultural-creatiu, sobretot als territoris rurals fora del circuit habitual d'espais formals d'innovació digital i tecnològica.

Segons els seus organitzadors "el programa inclou un itinerari formatiu que posarà a l'abast diferents recursos per facilitar la digitalització del sector cultural-creatiu i l'impuls de laboratoris d'innovació basats prioritàriament en l'ús i aplicació d'algorismes d'intel·ligència artificial amb finalitats creatives, dirigits a la creació d'espectacles de mapping de gran format".
Es posaran a l'abast diferents recursos per facilitar la digitalització del sector a través d'un programa de tallers, jornades, sessions tècniques i visites a projectes per dotar d'eines d'integració de l'àmbit digital en les diferents fases del procés cultural (creació, comunicació i gestió). El programa planteja un procés pràctic de co-creació i de treball en xarxa.

Laboratoris d'innovació digital vinculats al territori i execució de mappings

Per altra part, es durà terme laboratoris de cocreació en l'àmbit de les noves tecnologies i la cultura per propiciar noves metodologies de treball que supleixin les mancances territorials d'espais i equipaments d'experimentació i cocreació digital. Aquests laboratoris es faran als municipis d'Amer, Sant Hilari i Maçanet de la Selva.

Tot els participants treballaran diferents eines digitals i produiran un mapping (espectacle audiovisual de gran format que es projectarà sobre la façana d'un equipament dels municipis). El laboratori comptarà amb la participació de formadors i s'adaptarà al nivell dels participants.

Pel que fa als destinataris d'aquest curs són persones vinculades a les arts escèniques i musicals, entitats vinculades a la cultura popular i tradicional, tècnics i regidors d'ajuntaments, talents emergents amb competències en la recerca i la innovació tecnològica aplicada a diferents sectors com empreses, professionals, alumnes de centres educatius, etc...

Per a més informació sobre el curs cal posar-se en contacte amb el Consell Comarcal de la Selva.

Nial nou-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px