Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

Festival de Fotografia Mirades 2023

Festival de Fotografia Mirades 2023
bonart girona - 19/04/23

Del 24 de març fins al 23 d'abril se celebra el Festival de Fotografia del Baix Empordà, Festival Mirades 2023 que se celebra a Torroella de Montgrí, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Girona i que presenta els projectes fotogràfics de disset artistes, tots ells escollits a través de convocatòria pública.

La mostra que és bianual, està organitzada per l'Associació Foto Torroella i enguany torna amb força després de l'última edició, l'any 2021, fos reduïda a causa de les restriccions de la pandèmia.

Els artistes que participen en el Festival Mirades 2023, amb una destacada presència de dones, han estat triats pel jurat format pels fotògrafs Rita Puig-Serra, David Salcedo i Arnau Rovira, entre les 156 propostes rebudes per l'organització, la majoria procedents de Catalunya (89) i l'Estat Espanyol (55), però també de la resta d'Europa (5) i de Sud-amèrica (7).

A Torroella de Montgrí s'hi poden veure deu de les disset exposicions programades, en espais com el Museu de la Mediterrània, la Capella de Sant Antoni, el Claustre del Convent dels Agustins, la Fundació Vila Casas, la Fundació Mascort i, en una mostra de gran format, l'antic Garatge Vert.

Festival de Fotografia Mirades 2023

Al Museu de la Mediterrània, s'hi aplegaran quatre mostres, hi exposaran els seus projectes de la catalana Paula Artés, amb Firma; Sergi Batlle, amb Cubil, Claudia Herrán, amb KenyaAlma, i Lisa Pram A Site of her Own.
Al Claustre del Convent dels Agustins, el fotògraf Paco Poyato hi presenta El Muro Invisible, mentre que l'andalusa Mar Alcalá hi exhibeix Come y calla.

A la Capella de Sant Antoni, a la plaça de la Vila de Torroella, Elisa Miralles i Lurdes R. Basoli, hi exposen serbolas, mentre que a la Fundació Mascort, s'hi podrà veure Paredadors i pedrers d'Anna Lofi. I a l'antic Garatge Vert, el valencià Vicente Paredes hi exposa SuperEuskadi.

A la Fundació Vila Casas-Palau Solterra s'hi podrà veure el treball de la fotògrafa xilena Inés Molina Navea, Ejercicios mínimos para un Jardín de invierno, guanyadora de la VIII Beca Fotogràfica de Foto Torroella. A la Bisbal d'Empordà, Mirades'23 hi presentarà quatre exposicions, totes al Castell de Palau com la del mexicà Cristóbal Ascencio Ramos amb Las flores mueren dos veces, Raquel Bravo Iglesias, de Valladolid, hi presentarà Mato Grosso; la barcelonina Julieta Avderbuj presenta El juego de la magdalena i el madrileny Javier Talavera, mostrarà Almudena.

A Palafrugell, a la Biblioteca, hi exposa la fotògrafa madrilenya Laura San Segundo, amb One can only give examples of it.

Finalment, a Girona, al claustre de la Mercè Centre Cultural, Mirades'23 hi presentarà dues exposicions, Los irreprimibles, del mexicà George Ramos i La Liga de la novia del mallorquí Robert Hernández Yustos. Dins del programa d'activitats pel dia 15 d'abril hi haurà la Fira de la Fotografia a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí, amb la trobada d'editorials de fotografia i fira de fotografies d'autor i també es presentarà el llibre Waiting Game IllK, del fotògraf català documentalista Txema Salvans. L'acte tindrà lloc a la Fundació Vila- Casas. Pel 21 d'abril, al Cinema Montgrí i amb col·laboració amb Cine-Club Torroellenc, es projectarà la pel·lícula documental Cromosoma 5, de la directora Maria Ripoll i Lisa Pram, inspirat en el diari personal de la fotògrafa danesa arran del naixement de la seva filla Andrea. Pram també presenta exposició al festival sobre el mateix tema.

canal-mnactec-180-180inclassificables

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1