Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Joan-Artur Roura i Comas vol cedir el retaule de Pere Mates al Museu d’Art de Girona

Joan-Artur Roura i Comas vol cedir el retaule de Pere Mates al Museu d’Art de Girona
bonart girona - 11/04/23

El passat febrer, la casa de subhastes La Suite de Barcelona va treure a subhasta un retaule inèdit atribuït al pintor Pere Mates, un dels mestres del Renaixement més destacats del país i vinculat amb Sant Feliu de Guíxols. 

El col·leccionista que va adquirir un retaule inèdit del pintor renaixentista, Joan-Artur Roura i Comas desitja cedir-lo al Museu d’Art de Girona, segons ha informat el Diari de Girona, pequè s’exposi a les sales del museu gironí. Roura està decidit a recuperar obres de la història de l'art català, per la qual cosa ja n'ha dipositat algunes al Museu de l'Empordà, al Museu d'Art Medieval de Vic o al Museu de Lleida.

"Quan vas veient obres nostres exposades als Estats Units o a Europa, en museus com el Louvre, ho agraeixes, perquè que s’han preservat en les millors condicions i estan accessibles als visitants. I et produeix una satisfacció, però al mateix temps, tens la recança que això no hagi passat a Catalunya. Ara hi ha molta més cura, però fa anys les institucions no van ser prou sensibles i van permetre que les obres sortissin del país, i ara jo intento, dins les meves possibilitats, que algunes d’aquestes puguin tornar», explica Roura i Comas al Diari de Girona.

El retaule atribuït a Mates adquirit per Roura i Comas, és una peça certificada per l’especialista Albert Velasco que prové d’una col·lecció particular francesa. Es tracta d’una predel·la (bancal d’un retaule) pintada pels volts de 1525, dividida en cinc compartiments.

 

BanerRocas180x180inclassificables

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px