BONART_1280x150

Notícies

La sostenibilitat marcarà l’11a edició del Dia Internacional de l’Art a Girona

La sostenibilitat marcarà l’11a edició del Dia Internacional de l’Art a Girona
bonart girona - 11/04/23

L’onzena edició del Dia Internacional de l’Art a les comarques gironines girarà al voltant de la sostenibilitat en una edició en què hi haurà una trentena d’activitats entre el 14 i el 16 d’abril. A més, per primera vegada es faran els actes repartits per la demarcació i una primera jornada territorial sobre pràctiques artístiques contemporànies a la demarcació. Enguany aquesta jornada es farà a Sant Hilari Sacalm (Selva) i l’objectiu és compartir coneixements, eines i pràctiques culturals que es fan a les comarques gironines. En aquesta jornada hi participaran experts en aquesta temàtica i també diversos artistes gironins que compartiran les seves experiències.

Sant Hilari Sacalm serà la seu de la primera Jornada Territorial de les Pràctiques Artístiques Contemporànies de les comarques gironines que s’organitza en el marc de l’11a edició del Dia Internacional de l’Art. La sostenibilitat serà l’eix d’aquesta jornada amb la intenció de compartir experiències i eines per contribuir a un futur més sostenible.

En aquestes jornades, que es faran el divendres des de les deu del matí fins a dos quarts de set de la tarda, es vol crear aliances entre artistes per mostrar la riquesa de l’art gironí a través d’un tema d’interès que permeti compartir idees. Amb això, tan el municipi d’acollida, com el fil conductor canviarà cada any per repartir les jornades arreu del territori gironí.

Durant la primera jornada que es farà a Sant Hilari Sacalm, hi haurà figures expertes en l’àmbit de la sostenibilitat com ara la comissària Blanca de la Torre, projectes com la Fundación Cerezales o la Càtedra del Bosc de la Universitat de Girona (UdG) i l’ONG Sèlvans.

A més, els artistes Ivó Vinuesa, Edgar Massegú, Agostina Laurenzano o Ona Trepat explicaran algunes de les seves experiències relacionades amb l’art i la sostenibilitat. En les jornades també s’hi ha sumat el festival Sismògraf d’Olot, un dels referents en la difusió de l’art, el moviment vinculat al paisatge.

Pel que fa a la resta de la programació, que s’estén per diferents punts de la demarcació, la celebració inclou itineraris d’art, jornades de portes obertes, conferències, visites comentades, exposicions, tallers, projeccions, activitats infantils o performances, totes elles gratuïtes i aptes per a tots els públics.

Des de fa 11 anys, una cinquantena d’entitats vinculades a l’art de la província de Girona celebren l’efemèride en aquestes dates de l’any a través d’una extensa agenda d’activitats per tot el territori. En el cas de les jornades, les organitzen, coordinen i produeixen l’Ajuntament de Girona, a través del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, i la Diputació de Girona, mitjançant la Casa de Cultura de Girona, i compten amb la col·laboració de l’Excèntrica – Aula Taller d’Art i l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm.

inclassificablesBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1