download

Exposicions

"Camins d'Aigua" de Berta Paco Sánchez al Centre Cultural Miramar

\
bonart sitges - 05/04/23

El Centre Cultural Miramar presenta, fins al 14 de maig, Camins d'Aigua. Pintura i escultura de Berta Paco Sánchez. La radicalitat ferotge del seu traç es contraposa a una poètica relacional colorista i lúcida. Berta interpreta plàsticament el seu ric món interior on apareixen apuntades les grans qüestions existencials. El comú denominador en la vida de la Berta fou el compromís social del seu Art i la seva recerca de camins d’aigua: sortides als atzucacs vitals derivats de la reflexió i la introspecció. Les seves obres són expressions abstractes de meditacions, vivències i reflexions que esdevenen poemes de formes i colors.

L’exposició Camins d’Aigua dona veu a la proposta de l’artista per tal que els seus missatges calin en els nostres cossos i penetrin en els nostres cors, mentre fa circular l’estil, movent-se entre la gestualitat abstracta i un neoexpressionisme figuratiu. Com escriu Isidre Roset i Juan, comissari de l’exposició, "vaig conèixer la Berta el març de 2012 en l’àmbit de la Fira d’Art de Sitges on ella presentava algunes de les obres que ara podem contemplar al Centre Cultural Miramar, i vaig seguir la seva progressió a l’exposició que va realitzar, mesos més tard, al Casino Societat de l’Amistat de Cadaqués. Ella ja no és aquí, però Berta, en la seva curta i intensa vida, ens ha llegat una extensa obra, de fort lirisme, que postula la necessitat de l’Art com a fonament d’un renovat humanisme."

A través de la seva pintura, Berta Paco Sánchez ens confia els seus pensaments més profunds o bé ens transmet la seva felicitat i el seu dolor. Només cal contrastar les pintures realitzades durant diferents períodes per veure aquesta evolució tan personal. Des de quadres d’una especial sensualitat cromàtica fins a altres que transcendeixen per la seva gamma fosca i turmentada. La pintura li permet expressar les idees que li comporta el seu sentiment vers la vida. Un sentiment, a través del qual, la metamorfosis de la seva trajectòria vital és donat a conèixer de manera sincera. 

La-Galeria-201602-recursBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90