banner-1280x150-gene

Exposicions

La nova versió de "Roi Soleil" d'Albert Serra al Museu Tamayo

La nova versió de \
bonart cdmx - 03/04/23

El Museu Tamayo presenta, del 23 de març al 4 de juny, Roi Soleil, la primera exposició individual a Mèxic del director, guionista i productor autodidacta Albert Serra (Banyoles, 1975). Influenciat pels personatges literaris i els mecanismes estètics del cinema dels anys seixanta i setanta, Serra recupera a la seva pràctica la fantasia dels inicis de la cinematografia amb temes i personatges solemnes —delirants i absurds— que s'allunyen de la representació de la vida quotidiana.

A partir de la pel·lícula La mort de Lluís XIV (2016), Albert Serra va crear Roi Soleil, un performance que plasma l'agonia de Lluís XIV a través de la interpretació d'un actor no professional que, vestit amb vestit d'època, convoca el públic a ser part d'aquesta producció postconceptual. Serra, el seu equip cinematogràfic i l'intèrpret Lluís Serrat faran servir l'espai del museu com a set per a la filmació i producció in situ de Roi Soleil.

Durant 6 dies Serra produirà i filmarà una versió nova de Roi Soleil a les sales del Museu Tamayo. Un cop finalitzat aquest període, el material filmat diàriament per l'artista s'editarà i es projectarà a la sala 1, del 30 de març al 4 de juny de 2023. Mentrestant, a la sala 2 romandrà exhibida l'utillatge que va ser part del performance.

A través d'un llenguatge visual únic i una narrativa no lineal, l'obra aborda temes complexos com la mort i la decrepitud en un lloc aliè –en aquest cas, la sala buida del museu–, on hi ha el testimoni d'una mena de trobada entre la representació del poder i la seva vanitat.

L'exposició, comissariada per Lena Solà Nogué, s'acompanyarà d'un cicle de projeccions a l'auditori del museu, a més d'una conferència impartida pel mateix Serra, concebuda com a part del programa públic del museu.

La-Galeria-201602-recursImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal