Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Paisatge Viladot" a la Casa de la Paraula

\
bonart santa coloma de farners - 18/03/23

Des de l'11 de març fins a 31 de maig es podrà visitar l'exposició temporal Paisatge Viladot a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners.

Guillem Viladot (Agramunt 1922 – Barcelona 1999) no només va ser un escriptor prolífic sinó, també, un creador polifacètic que va festejar i excel·lir en múltiples llenguatges artístics com el poètic, el literari, l'experimental, el periodístic o el plàstic.

Cal recordar que l'any 2022 es va celebrar l'Any Guillem Viladot, i en el marc del centenari del seu naixement, la Casa de la Paraula acull l'exposició Paisatge Viladot al voltant de la producció més plàstica del poeta de Riella. Una obra plàstica que, segons el mateix autor, no va deixar mai de ser una producció poètica. És a dir, poemes que en molts casos guanyaven volum gràcies als objectes que contenien. Des d'aquesta perspectiva, i tot fent un repàs de la seva trajectòria, trobem quatre maneres en què Viladot ha representat o inclòs el paisatge riberenc dins de les seves produccions més plàstiques que són: Elements del paisatge, Formes i colors, Paisatge domèstic i Eines del Camp.

Segons paraules de Josep Bertran Mitjavila "com podem observar en aquesta mostra, Viladot no deixa mai d'incorporar el món que l'envolta, el seu món, a la seva obra. Ho fa portant el paisatge agrari, natural o domèstic al centre la seva producció poètica. Gràcies a ell, el nostre entorn/món deixa la seva quotidianitat per aconseguir un nivell poètic que ens ajuda a entendre'l, a mirar-lo i a estimar-lo creant un Paisatge Viladot".

Aquesta exposició forma part de la desena edició del Festival de Poesia Domini Màgic que se celebra al municipi.

X Festival de Poesia Domini Màgic

De l'11 al 19 de març se celebrarà la X edició del Festival de Poesia Domini Màgic a Santa Coloma de Farners concretament als següents espais: Casa de la Paraula, Arxiu Comarcal de la Selva, Parc de Sant Salvador, a l'Auditori municipal i a l'esplanada de l'ermita de Farners. Per aquesta edició del Festival s'han programat diverses activitats com un homenatge a Antoni Clapés, la inauguració de l'exposició "Paisatge Viladot", un recital de proses i traduccions de Joan Vinyoli amb Cinta Massip, la inauguració oficial del festival amb els cantaires de Farners, un recital-taula rodona titulat "El meu Joan Vinyoli" amb Josep Maria Fulquet, Anna Pantinat i Misael Alerm, moderat per Raquel Santanera, un concert de Mar Pujol, un itinerari poètic Joan Vinyoli, una visita guiada a l'Espai Vinyoli a càrrec de Pep Solà, un recital de poesia a tres veus amb Teresa Colom, Laia Carbonell i Raquel Pena, un concert de Joan Colomo i unes excursions per indrets vinyolians i una pujada al Turó del vent per assistir al recital "I la natura em crida" amb Maria Sevilla.

Nial nou-180x178GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px