banner-oro-1280x150

Notícies

Les abstraccions fotogràfiques i escultures lumíniques de Jaime Palmera

Jaime Palmera. Pantheon 5, 2015
Les abstraccions fotogràfiques i escultures lumíniques de Jaime Palmera
bonart barcelona - 14/03/23

Nascut a Bogota, Colòmbia, 1975, Jaime Palmera va estudiar Arquitectura a La Universitat dels Andes a Bogota, i a la Catholic University of America a Washington DC on va viure i va ser arquitecte durant 13 anys. El 2009 va començar a viatjar extensament pel món perseguint la seva passió de tota la vida per la fotografia, i després de viure a Hawaii, Los Angeles, NYC i Miami, va tornar el 2022 als estudis per prendre un Màster de Disseny de Mobiliari a Elisava, a Barcelona on ara resideix. 

Artista i dissenyador, Palmera manipula lliurement la forma i la llum com a subjectes de les seves exploracions fotogràfiques i escultòriques. Atret pel pas intangible de la llum sobre allò tangible i com aquest transforma la percepció del subjecte, amb la fotografia Jaime Palmera juga amb la llum, la forma, el moviment i el temps, convertint la seva càmera en un pinzell amb què s'endinsa en abstraccions fotografiaques sorprenents i inesperades de contorns, colors i textures.

Segons l'artista "aquestes transformacions ofereixen al nostre psique inesperades exploracions sensorials que exciten les nostres percepcions convencionals i connexions amb espectres onírics."

Les abstraccions fotogràfiques i escultures lumíniques de Jaime Palmera Jaime Palmera. Dusk, 2022

Les seves exploracions amb les escultures lumíniques van néixer del desig de tornar la fotografia al pla tridimensional. Projectar la imatge a l'aire a través de la llum. "Vaig voler transportar el meu procés a ocupar les tres dimensions i introduir ara la font de llum com un subjecte tangible que manipulo al meu gust per interactuar amb la materialitat. Davant d'una escultura l'observador ara és el protagonista, que en posseir el temps i moviment, circula al voltant del subjecte descobrint aquestes inesperades abstraccions, contorns i colors”, explica Jaime Palmera

Les abstraccions fotogràfiques i escultures lumíniques de Jaime Palmera Jaime Palmera. Sunset, 2022

Les seves últimes escultures lumíniques són una resultat d'una exploració que multiplica elements a través de reflexos i transllums creant efectes inesperats d'una composició geomètrica. Sunset (Vespre) Sundown (Posada del Sol) i Dusk (Oscuridad), són carícies de llum que tímidament freguen els colors del cel al final del dia.

canal-mnactec-180-180Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1