canal-mnactec-1280-150

Notícies

L’Ajuntament de Girona amplia fins als 285.000 euros els ajuts a la creació, la producció i l’exhibició artística

L’Ajuntament de Girona amplia fins als 285.000 euros els ajuts a la creació, la producció i l’exhibició artística
bonart girona - 03/03/23

L’Ajuntament de Girona destinarà 285.000 euros a la convocatòria d’ajuts a la creació, a la producció i a l’exhibició artística aquest 2023. En concret, es destinaran 175.000 euros als Ajuts Girona Crea i 110.000 euros a les subvencions Amplia Cultura, fet que suposa un increment de 40.000 euros en relació amb el 2022. El termini per presentar les sol·licituds ja està obert i hi ha temps per fer les inscripcions fins al 22 de març.

"Fem una aposta clara per aquestes ajudes i per la cultura, ja que n’augmentem el suport. Alhora, cal dir que aquesta convocatòria d’ajuts és una oportunitat per fomentar la creació artística a la ciutat de Girona, i també és una bona ocasió per impulsar encara més els centres culturals gironins com La Marfà i el Bòlit o projectes com la Girona Film Office. Estem al costat dels creadors i creadores per promoure la cultura en tots els àmbits i per a tothom, perquè la Girona del futur ha de ser 100% cultural”, afirma el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Per una banda, els Ajuts Girona Crea, antigament anomenats Kreas, es destinaran a beques de formació i creació artística, i també a subvencions per a la producció de projectes artístics. Per altra banda, les subvencions Amplia Cultura van destinades a la realització d’activitats culturals complementàries a l’oferta municipal o a activitats culturals amb finalitat inclusiva i d’acció social.

A la convocatòria de 2022 es van atorgar un total de 56 ajudes repartides entre 35 beques i subvencions de la línia d’Ajuts Girona Kreas per al desenvolupament de projectes artístics de tots els àmbits de creació. Pel que fa a la línia de subvencions Amplia Cultura, es van subvencionar 21 activitats culturals promogudes per entitats i empreses culturals de Girona. 

Aquestes ajudes es complementen també amb la línia de suport a la creació de La Marfà, les beques per a l'intercanvi de residències creatives dins del Bòlit Residència Girona Creativa, el programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office i les subvencions a festivals d’interès cultural de la ciutat de Girona.

Les persones interessades en aquesta convocatòria poden assistir a la sessió informativa que es durà a terme el pròxim dimarts, dia 7 de març, a les 19 h, a El Modern o adreçar les seves consultes a l’Oficina de Foment de les Arts (ofa@ajgirona.cat).

BanerRocas180x180Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88