banner-oro-1280x150

Exposicions

La Fundació Lluís Coromina presenta el catàleg de l'exposició "Sempre amb les veles suspeses" de Jordi Maragall

La Fundació Lluís Coromina presenta el catàleg de l\'exposició \
bonart barcelona - 03/03/23

La Fundació Lluís Coromina presenta, el 4 de març a les 18 h a l'Espai Isern Dalmau de Barcelona, el catàleg de l'exposició Sempre amb les veles suspeses del pintor Jordi Maragall, una publicació que recull les etapes pictòriques més significatives de l'artista. L'acte de presentació comptarà amb la participació del comissari de la mostra Joan Gil i diversos membres de la família Maragall.

Sempre amb les veles suspeses, títol extret del poema Excelsior del reconegut poeta Joan Maragall, és una mostra que recull els moments vitals i artístics més rellevants del pintor Jordi Maragall. Amb l’estil romànic com a referent, l’exposició és una mostra de llenguatges d’expressió gestual i intensitat cromàtica, en què també es poden veure referències de Georges Rouault i Giorgio Morandi, pintors admirats pel creador català.  Amb recursos i materials senzills, les seves composicions han anat derivant del tractament vaporós a les pinzellades enèrgiques de colors intensos i una força inquietant, combinades amb obres d’una extrema lleugeresa, que s’alternen amb formes simbòliques i pintures més magmàtiques. Tot plegat, reflecteix les diverses etapes de la vida pictòrica de Maragall, que ha estat un anar i venir que ha obeït sempre a la seves necessitats vitals, percepcions i sentiments. Una obra que mostra la seva experiència interior, des d’on el pintor ha fet emergir la seva expressivitat desbordada i apas­sionada, i en què l’art i la vida han estat enteses com un tot indis­soluble, marcat per les oposicions: ordre i desordre, quietud i agitació, gest i construcció, emotivitat i meditació.

Amb l’objectiu de reconèixer la seva obra i tota una vida consagrada a l’art, la Fundació Lluís Coromina presenta aquesta nova mostra a l’Espai Isern Dalmau, en què el pintor Jordi Maragall n’és el protagonista. L’exposició es podrà visitar fins el 4 de març.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1