0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

La Galeria Marlborough repassa cinc dècades de trajectòria de Riera i Aragó

La Galeria Marlborough repassa cinc dècades de trajectòria de Riera i Aragó
bonart barcelona - 22/01/23

La Galeria Marlborough inaugura el 26 de gener l'exposició El bell viatge, un recorregut essencial que celebra els cinquanta anys de trajectòria de Riera i Aragó. La mostra es podrà visitar fins al 25 de març.

A conseqüència d'una total vocació, a la qual es va sumar una difícil situació personal causada per les circumstàncies polítiques que es vivien fa cinquanta anys, Josep Maria Riera i Aragó va crear les obres que conformarien la seva primera exposició el 1973, quan tenia 18 anys. Avui, cinc dècades després, celebrem el començament d'aquest viatge amb una mostra molt especial que reuneix un conjunt d'obres que l'artista, per diferents motius, ha conservat al llarg dels seus 50 anys de carrera.

El bell viatge recorre de cinc dècades, on trobar-nos amb els diferents materials, tècniques i suports que Riera i Aragó ha utilitzat per a crear els seus avions, submarins i diferents artefactes. Encara que la referència a la màquina sembli la protagonista, realment aquestes figures van molt més allà, com apunta Vicenç Altaió en el text del catàleg:

"M'agrada quan Riera i Aragó explica que la parella d'artefactes tecnològics procedeix del signe esquemàtic d'un home i una dona posats en horitzontal. De l'estar dempeus al cos jacent i la seva transformació anímica. L'artista va iniciar així la seva obra creant una iconicitat de signes figuratius, són dibuixos esquemàtics fins que per reducció i personalització l'avió, un cos que s'eleva, es converteix en la primera lletra de l'alfabet.”

inclassificablesBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal