0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

CaixaForum rastreja les col·leccions privades d'artistes consagrats

CaixaForum rastreja les col·leccions privades d\'artistes consagrats
bonart barcelona - 24/11/22

El CaixaForum Barcelona s'ha endinsat en les col·leccions privades d'una desena d'artistes de renom per oferir als visitants una "confrontació" entre la seves creacions i les obres que els interessen i els han influït. El resultat, "revelador", és a l'exposició Déus, mags i savis. Les col·leccions privades dels artistes que es podrà visitar del 24 de novembre al 2 d'abril del 2023. Obres de Miró, Tàpies, Millares o Rosa Amorós llueixen al costat de tresors personals, des de cal·ligrafies orientals, ceràmiques guanxes i obres d'art africà fins a un Basquiat, aquest darrer de l'estudi de Miquel Barceló a París. "És evident que els artistes no surten del no res i que estan formats de tots els sediments de la història i del seu present", ha explicat la co-comissària de la mostra, Maite Borràs.

Amb aquesta exposició CaixaFourm llueix obres de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació 'la Caixa' amb una aproximació diferent. Les dues comissàries de la mostra, Maite Borràs i Àngels de la Mota coincideixen a dir que han fet una certa "arqueologia", a la qual remet el títol 'Déus, mags i savis', una versió lliure del llibre del divulgador arqueològic C.W. Ceram.

Juntes han accedit a les col·leccions privades dels artistes presents a la mostra. En el cas de les d'artistes que són vius, la visita va donar peu al "privilegi" de poder fer-ne l'estudi conjuntament i amb la seva orientació. "Sempre lliures de fer la nostra pròpia lectura, perquè no és una exposició sobre les seves col·leccions, sinó una confrontació d'aquesta amb la seva obra".

Borràs diu que això és així perquè el més interessant és precisament la "capacitat reveladora" que aquestes col·leccions tenen respecte la pròpia personalitat artística dels creadors. La comparació entre les diferents col·leccions i la relació entre l'obra i la col·lecció de cada artista també convida a identificar diferents maneres de col·leccionar.

La mostra es fixa en les obres i les col·leccions de Rosa Amorós, Miquel Barceló, Georg Baselitz, Luis Feito, Joan Hernández Pijuan, Mnaolo Millares, Joan Miró, Susana Solano, Hiroshi Sugimoto i Antoni Tàpies, tots ells presents en la Col·lecció d'Art Contemporani Fundació 'la Caixa'.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px