Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La Galeria Mayoral recupera l'obra d'Eulàlia Grau amb la sèrie "Etnografies"

La Galeria Mayoral recupera l\'obra d\'Eulàlia Grau amb la sèrie \
bonart barcelona - 21/11/22

Gairebé una dècada després que el MACBA li dediqués la mostra Eulàlia Grau. Mai no he pintat àngels daurats, Mayoral recupera l'obra d'una de les artistes pop més compromeses del seu temps. L'exposició es podrà visitar del 24 de novembre de 2022 al 12 de gener de 2023.

Sota el títol Eulàlia Grau. Mai no he pintat àngels daurats, l'exposició presenta una monografia amb set peces de la sèrie Etnografies en què l'artista Eulàlia Grau denuncià la submissió, la injustícia i la repressió a què estava sotmesa la societat en els anys finals del tardofranquisme. Gràcies a l'ús de materials extrets de la premsa escrita per fer una crítica del capitalisme, del consumisme de masses, del masclisme i de la dictadura, Grau es convertí en una artista capdavantera en l'art sociològic, que provocà una mirada alternativa, rebel i, sobretot, lliure.

Com escriu Assumpta Bassas al text curatorial: "La seva és una pintura que reactiva l’ull adormit de l’espectador i l’esperona a anar més enllà de les pantalles que l’atrapen. Potser la gàbia d’avui no és el silenci, sinó més aviat la xerrameca de tantes paraules desarrelades de l’empatia i la compassió per l’altre. Cultivar la rebel·lió de la mirada personal, com feia Eulàlia a les Etnografies, continua essent una pràctica recomanable per plantar cara a la voracitat amb què els discursos de moda amenacen d’engolir el sentit de tot plegat. Practicar l’etnografia és formular-nos preguntes i respostes inesperades que esventrin el fals sistema de comunicació que s’ha instal·lat i que, com comentava el profètic Guy Debord, malgrat fer veure que compta amb nosaltres, no té cap intenció de donar-nos la paraula. Si alguna altra lliçó aprenc de les Etnografies d’Eulàlia és la importància de no apaivagar mai la indignació quotidiana, la que ens neix a dintre quan mirem al nostre voltant amb els propis ulls. D’aquesta manera, la injustícia, que necessita reproduir-se constantment per sostenir-se, no trobarà recer en la nostra mirada."

Baner-generic-180x180_banner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px