Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

Més de 80 activitats a la II edició de la Setmana de l'Art a Catalunya

Més de 80 activitats a la II edició de la Setmana de l\'Art a Catalunya
bonart barcelona - 10/11/22

Del 17 al 25 de novembre es celebrarà la segona edició de la Setmana de l’Art a Catalunya que aquest any proposa més de 80 activitats arreu de Catalunya i que està organitzada per Galeries d’Art de Catalunya (GAC).

Els tres principals objectius de la Setmana de l’Art a Catalunya són el d’apropar les arts visuals al conjunt de la gent, afavorir la col·laboració entre les galeries d’art i els museus i centres d’art de Catalunya –siguin de naturalesa privada o pública– i, al mateix temps, promoure un esdeveniment transversal i participatiu que es converteixi en el gran Festival de l’Art que necessita el país.

Les més de 80 activitats que integren el programa de la Setmana de l’Art a Catalunya han estat pensades i organitzades expressament per a aquest esdeveniment. Galeries d’Art de Catalunya ha actuat com a agent promotor de la iniciativa, a la qual s’han sumat 33 museus, fundacions i organismes i 21 galeries. Segons l’organització, la iniciativa suposa una aposta decidida per a reivindicar la convivència, la col·laboració i la suma d’esforços del conjunt d’agents i operadors que participen en el sector de les arts visuals: les galeries; els museus, fundacions i centres d’art, a més dels mateixos artistes, crítics, comissaris i promotors.

Més de 80 activitats a la II edició de la Setmana de l\'Art a Catalunya

El programa de la Setmana de l’Art a Catalunya està estructurat en diferents activitats: inauguracions, performances, tallers, rutes a peu, rutes en el bus de l’art, visites guiades, presentacions de llibres, xerrades i, fins i tot, concerts i espectacles de dansa. Els públics als quals va adreçat són plurals i heterogenis, segons les diferents propostes: d’una banda, hi ha els interessats en l’art i el mercat de l’art. També hi ha altres públics consumidors de cultura, però no tan avesats a les arts visuals. I, al mateix temps, hi ha segments de la població que no participen habitualment en els circuits i propostes del sector, als quals s’adrecen activitats de caràcter més líquid i transversal, amb l’objectiu de construir ponts i apropar sensibilitats. El programa també inclou tallers familiars i activitats infantils, amb la finalitat de propagar els valors de l’art i la creació entre la canalla.

Exposicions Visites inesperades

Per aquesta segona edició s’han programat dues exposicions en museus (el de l’Empordà i el de Cerdanyola), elaborades per a l’ocasió, sota el títol de Visites inesperades i que han estat comissariades, en tots dos casos, per Montse Frisach. L’objectiu que persegueix aquesta proposta és el de fomentar el diàleg entre obres convidades als museus, procedents dels fons de les galeries d’art catalanes.

Per altra part, una altra de les propostes pensades per a la Setmana de l’Art i que tenen un caràcter innovador i trencador són les rutes de l’art en bus. Es tracta de circuits entre diferents galeries, museus, fundacions i centres d’art, on els participants visiten entre dos i tres espais en un mateix recorregut que fan en bus. Acompanyats d’un guia especialitzat, i amb un màxim de vint assistents, les rutes apropen propostes connectades entre sí, però d’universos heterogenis. En resum, s’han programat un total de cinc rutes.

A banda d’aquestes experiències, el programa de la Setmana de l’Art inclou propostes d’estil variat, des de les més convencionals fins les innovadores i que superen el públic habitual de les arts visuals per al dijous 17 i el divendres 18.

A més, l’agenda d’activitats inclou un concert d’Ivan Puñal a la Pigment Gallery; un espectacle de dansa contemporània basat en l’obra d’Antoni Clavé a la Galeria Jordi Pascual, una performance de l’artista Maria Corte a la Galeria Gothsland; tres tallers per a famílies (a la Galeria Espai Cavallers, el Museu Raset i la Vinya dels Artistes); dues activitats infantils (a les galeries A|34 i Atelier) i altres tres amb experiències diferents (sobre olors, escriptures i dibuix); tres visites a estudis d’artistes (la Casa Aymat i els de Neus Colet i Sergi Barnils) i moltes altres.

Per la seva part, la presidenta de les Galeries d’Art de Catalunya, Mònica Ramon, ha subratllat que “les propostes de la Setmana de l’Art a Catalunya permeten visibilitzar el paper determinant que les arts visuals tenen en l’ecosistema cultural de Catalunya”. Ramon ha afegit que “la decidida col·laboració dels sectors públic i privat a la Setmana de l’Art també constitueix un exemple de suma d’esforços en benefici de les arts visuals i els seus creadors, així com de la cultura en general”.

Eude, genericNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px