0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"Trànsits" de Maria Conde a la Galeria d’art Gothsland

\
bonart barcelona - 02/11/22

María Corte, la pintora i il·lustradora catalano-argentina, s’endinsa en un projecte personal juntament amb la galeria d’art Gothsland de Barcelona. Els amants de l’art podran adelitar-se amb les obres exclusives creades per aquest esdeveniment, on la qual llança la seva primera col·lecció de peces en format NFT de la mà de ARTTS. L’exposició es podrà visitar fins al 10 de desembre de 2022.

En totes i cadascuna de les seves facetes creatives, María Corte desenvolupa un univers molt personal en el qual la descomposició formal de reminiscències cubistes dialoga poèticament amb una sinuositat colorista d'aires més clàssics. Corte crea dones enèrgiques, desitjables, sensuals, multiètniques, dansaires, pensants i a vegades melancòliques. Les seves representacions de ciutats com Barcelona, Nova York, Madrid o l'Havana la converteixen en una autèntica retratista urbana, capturant en cadascuna de les seves composicions les essències, formes, ritmes i colors dels llocs que pinta. Així mateix, en l'obra de Corte s'aprecia un conceptualisme crític no exempt d'ironia que la connecta, d'una banda, amb una extensa tradició de poesia visual molt present en la cultura catalana i, per un altre, amb les manifestacions de l'inconscient, que tan bé coneix gràcies al bagatge psicoanalític familiar. La de María Corte és una pintura que vibra, que sona i que projecta tota la seva llum i cromatisme en el públic que l'observa.

En declaracions als mitjans María Corte ha expressat que “l'exposició ha estat un trànsit personal, un trànsit de formats, de la seva trajectòria com a il·lustradora consolidada i del digital al pictòric i material”.

El que més ha treballat María Corte en la seva trajectòria professional ha consistit a trobar conceptes, la poesia visual, la metàfora, el literari i el narratiu. Corte prossegueix que “per a aquesta primera exposició en solitari havia de conservar part de la meva essència, del meu llenguatge previ. Aquesta transformació al pictòric ha comportat a presentar una obra que té calidesa, proximitat, a ser més suau, més pròxima, més humana”.

banner-oro-180x180-geneBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90