canal-mnactec-1280-150

Certàmens

25 Edició del Paris Photo 2022

25 Edició del Paris Photo 2022
bonart paris - 27/09/22

La 25a edició de la principal fira d’art internacional de fotografia, Paris Photo 2022 es celebrarà del 10 al 13 de novembre al Gran Palais Éphémère, situat a l’Avinguda del Général Eisenhower, número 3 de Paris. El principal objectiu d’aquesta fira, que està organitzada per Reed Exhibitions France, és el de donar suport fotogràfic a la creació mitjançant la promoció del treball de galeristes, editors i artistes i presentar les novetats d’empreses de França i internacionals relacionades en el sector de l’edició, la fotografia, el cinema, la galeria d’art i l’art.

Aquesta nova edició s’organitza al voltant de 3 sectors que reuneixen un total de 183 expositors proviments de 31 països d’arreu del món. El sector principal reuneix 134 galeries de 29 països, incloent 18 noves galeries en comparació a l’any passat. El sector Curiosa, està dedicat a l'art emergent, i reuneix un total de 16 galeries (incloses 11 noves) de 9 països sota la direcció de la comissària convidada Holly Roussell. Pel que fa al sector del llibre, aquest reunirà 34 editorials (incloses 4 de noves) de 9 països, que oferiran edicions úniques i presentacions de llibres d'avantguarda amb un programa d'autor que porta junts els grans noms de la fotografia de tot el món.

Pel que fa a la secció Elles x Paris Photo, orquestrat aquest any per Federica Chiocchetti promou la visitabilitat de les dones artistes i la seva contribució a la història de la fotografia. En aquesta secció s'ofereix un programa de converses, exposicions i premis als visitants permetent-los desenvolupar el seu coneixement del mitjà. BMW i J.P. Morgan Private Bank, continuaran siguent els patrocinadors oficials, i els nombrosos partners públics i privats de Paris Photo, permeten que aquesta fira esdevingui l’esdeveniment anual més important del món de la fotografia.

També cal destacar la celebració de la segona edició de la Sala de Visualització Online. Aquesta plataforma online desenvolupada per Artlogic, que és el líder en tecnologia digital per al món de l'art, oferta a galeries i editorials del Paris Photo visibilitat addicional per enriquir les seves propostes artístiques presentades a la fira.

Per una altra banda, pels col·leccionistes i entusiastes, és l'oportunitat d'adquirir art fàcilment, sobretot obres i llibres d'art, per llistar els seus favorits, per descobrir nous talents, per navegar les eleccions dels comissaris i construir noves relacions amb galeries i editorials. Els visitants també tindran accés a un programa en línia desenvolupat exclusivament pel Paris Photo.

Rossy de Palma, invitada d’honor

La convidada d’honor d’aquesta 25a edició és l'actriu multidisciplinar espanyola Rossy de Palma. Model i musa per a molts fotògrafs i apassionada de la fotografia, Rossy de Palma ha comissariat una selecció de 25 obres d'art que els visitants podran descobrir al llarg de les galeries. Aquesta és un molt bona oportunitat perquè l’actriu comparteixi amb els visitants els seus favorits personals i el seu univers estètic. La fotografia de Rossy de Palma que va fer Gorka Postigo al 2018 per la portada de la revista Vogue va ser escollida per l’equip del Paris Photo. Postigo va estudiar arquitectura a Madrid i Milà i després del seus anys de formació es va centrar en la fotografia, concretament la de moda i documental. Visualment parlant, els retrats de Postigo solen ser cridaners i molt juganers.

Dins del programa d’activitats del Paris Photo 2022 es durà a terme l’entrega del premi del llibre de fotografia de la Fundació Aperture. També cal fer esment de Carte Blanche-Students 2022, que és una plataforma per promocionar la fotografia emergent. La plataforma de converses i debats es realitzarà durant quatre dies amb la presència de destacades personalitats del món de la fotografia que tractaran temes com l’aplicació de noves tècniques digitals dins el camp de la fotografia, el metavers i els NFT, i unes converses dirigides per Alain Quemin que posarà el focus en l’art de la performance.

També hi haurà una secció “l’artista parla pels ulls”, que ha estat realitzada per l’equip de la revista The Eyes i que posa en prespectiva la relació de l’artista amb el llibre en la pràctica artística, l’enfocament editorial i la seva producció. Paris Photo també presentarà una selecció d'obres de la comissió fotogràfica nacional "IMATGE 3.0", iniciat pel Centre National d’Arts Plàstiques (CNAP), en col·laboració amb el Jeu de Paume. Per segon any consecutiu, la Ciutat de París estarà present al París Foto amb un estand educatiu, que presentarà les principals accions del seu servei de conservació-restauració fotogràfica (ARCP), i que posaré el focus al tema de les alteracions específiques de les fotografies.

Eude, genericthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88