Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Certàmens

Més de 70 galeries participen en la 15a edició del Swab Barcelona 2022

Més de 70 galeries participen en la 15a edició del Swab Barcelona 2022

Més de 70 galeries d’arreu del món participaran en la 15a edició de la fira Swab Barcelona 2022, que es du a terme del 6 al 9 d’octubre al Pavelló Italià de Fira Barcelona. Per l’edició d’enguany l’objectiu del Swab és el de mostrar les últimes tendències del món de l'art a través d'una programació marcada per universos ficticis i realitats digitals des d'un prisma encoratjador i lluminós. Així doncs, en aquesta 15a edició es podran descubrir moltes galeries marcades pel nou surrealisme.

Pel que fa a la selecció de les galeries participants, aquest any anirà a càrrec dels membres del Comitè de Selecció, que estarà integrat pels comissaris Omar López Chahoud, Jérôme Pantalacci i Domenico de Chirico; i pels col·leccionistes Giuseppe Casarotto, Marie Elena Angulo i José Luís Lorenzo.

Com cada edició, la fira presenta el seu Programa General, conformat per galeries nacionals i expositors internacionals.
En paral·lel, fidel a la seva vocació de ser plataforma de visibilitat per a noves veus, la fira torna a apostar per Swab Emerging, que és la subsecció del Programa General dedicada a les galeries de menys de cinc anys que ja van agafant importància en el context internacional. A més, dins del programa Vídeo Box, i de la mà de Y.es Contemporary, es durà a terme el panell Nous Territoris: El Salvador, que busca donar veu a aquestes zones l'escena galerística de les quals no tingui una estructura estable per a donar-li veu. En aquesta ocasió, s'abordaran les diferents formes mitjançant les quals els artistes es vinculen a la seva identitat com salvadorenys. Les nocions que existeixen entorn d'aquesta identitat són complexes, en part perquè es deriven de diverses fonts, incloent-hi l'herència dels pobles originaris, un passat colonial, una guerra civil i la migració masiva.

La fira també planteja un programa especial geogràficament localitzat, que aquest 2022 posa el focus al Mediterrani. Així una selecció de galeries mediterrànies presentarà en Swab les propostes més fresques del seu context artístic.

D'altra banda, aquesta edició consolida Swab Ephemeral, la secció instalativa de la fira. Aquest programa, comissariat per Caterina Almirall i Margot Cuevas, exposa propostes instalativas a càrrec d'artistes residents en les Fàbriques de Creació de Barcelona: Fabra i Coats, Hangar i L'Escocesa. Les obres mostrades en aquesta secció juguen amb l'espai i la interacció amb el visitant.

Un altre dels programes comissariats fixos de la fira és Swab On Paper, la secció a càrrec de Carolina Deu-Cascón que explora les possibilitats del paper com a mitjà i com a tècnica. A l'edició d'enguany se sumaran galeries provinents del mig orient.

Més de 70 galeries participen en la 15a edició del Swab Barcelona 2022

Swab aposta pels joves i les galeries emergents

Dins dels programes habituals, Swab continua apostant pels més joves, amb Swab Seed i MYFAF. El primer, la secció més experimental de la fira, acull projectes que escapen el concepte tradicional de galeria i treballen formats expositius alternatius. Pel seu costat, Myfaf (My First Art Fair), es posiciona com el programa conformat per tres joves galeries d'art contemporani, amb menys de dos anys d'antiguitat, que encara no han participat en cap fira internacional. Swab ofereix aquest espai de manera gratuïta per a ajudar a promoure les noves galeries emergents. Els participants d'enguany són Armènia Studio (Milà), Galerie Kokanas (Marsella) i L.O.P. o. LorenzelliProjects (Milà).

Aquest any Swab continuarà donant cabuda a la disciplina editorial amb el programa SwabReading, que pretén fusionar disseny i lectura, art i edició. Pel que fa a les activitats satèl·lits, Swab Barcelona mantindrà el Swab Thinks, comissariat per Gisela Chillida, conformat per una sèries de xerrades i debats amb comissaris i professionals del món de l’art. D’altra banda, la fira mantindrà el seu espai per a nens i famílies dins de la seva programació. Enguany, Swab Kids, en col·laboració amb Els Superpoderes de l'Art i Retoladors Posca, uneixen forces per a estimular la creativitat dels amants de l'art més petits i promoure, en paral·lel, trobades entre pares i mares artistes per a tenir converses obertes sobre la conciliació familiar a través de la pràctica artística i l'ús del color.

Els horaris de visita a la fira són dijous i divendres de 16:00 a 21:00 hores i dissabte i diumenge de 12:00 a 21:00 hores. El dijous només es podrà entrar amb invitació VIP.

canal-mnactec-180-180Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1